Update II | Carapaz niet van start in slotrit Bessèges na val van vrijdag Wielrennen
Wielrennen

Update II | Carapaz niet van start in slotrit Bessèges na val van vrijdag

Update II | Carapaz niet van start in slotrit Bessèges na val van vrijdag

(4 februari 2022) Het zit de INEOS Grenadiers, op de wereldtitel van Tom Pidcock na, nog niet mee in 2022. Na crashes van Egan Bernal en Brandon Rivera is nu Richard Carapaz hard ten val gekomen in de Ster van Bessèges.

Door de crash van de Ecuadoriaan kon een groepje van vier zich afscheiden van de rest, waaruit de Fransman Benjamin Thomas uiteindelijk wist te winnen. Carapaz bleef bij zijn fiets staan en kreeg medische assistentie. Uiteindelijk kwam de olympisch kampioen enkele minuten na de winnaar met flinke schaafwonden over de finish, in het bijzijn van zijn ploeggenoten.

Carapaz is na de wedstrijd onderzocht door de teamdokter, laat zijn ploeg INEOS Grenadiers weten. De Ecuadoriaan kampt met blauwe plekken en schaafwonden en zal gedurende de nacht in de gaten gehouden worden.

Update - 5 februari 2022 (13.10 uur): Carapaz van start in rit vier

Richard Carapaz heeft zich, ondanks zijn valpartij in rit drie, gemeld voor de start van de vierde rit van de Ster van Bessèges. De Ecuadoriaan vindt zaterdag een parcours op zijn maat, met finish op de Mont Bouquet.

Update II - 6 februari 2022 (14.03 uur): Carapaz niet in slotrit Bessèges

Richard Carapaz gaat niet meer van start in de slotrit van de Ster van Bessèges. De Ecuadoraan laat de tijdrit aan zich voorbijgaan om te herstellen van zijn valpartij van vrijdag. Zijn ploeg, INEOS Grenadiers, laat via sociale media weten dat Carapaz volgende week naar waarschijnlijkheid wel gewoon van start gaat in de Tour de la Provence.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws