Battistella blijft uit greep achtervolgers en wint eerste Veneto Classic Wielrennen
Wielrennen

Battistella blijft uit greep achtervolgers en wint eerste Veneto Classic

Battistella blijft uit greep achtervolgers en wint eerste Veneto Classic

Samuele Battistella heeft de allereerste editie van de Veneto Classic gewonnen. Het was voor de Italiaan van Astana-Premier Tech zijn eerste overwinning bij de profs.

De nieuwe wedstrijd door de regio Veneto werd in de opening gekleurd door een zevental renners. Petr Rikunov (Gazprom), Lorenzo Visintainer (General Store), Paolo Totò (Amore & Vita), Federico Burchio (Work Service), Simone Bevilacqua (Vini Zabù), Matteo Zurlo (Zalf Euromobil) en Luka Pajek (Team Hrinkow) waren de mannen die uit handen van het peloton probeerden te blijven. Hun voorsprong was echter niet groot genoeg om dat doel in de heuvelachtige finale tot een goed einde te brengen.

Battistella en Trentin komen op kop

Nog voordat de groep volledig was teruggegrepen, was het peloton al sterk uitgedund door het werk van UAE Team Emirates en de Italiaanse nationale selectie. Verschillende renners probeerden de oversteek te maken, maar uiteindelijk waren het alleen Matteo Trentin, Samuele Battistella en Riccardo Verza die vooraan wisten te geraken. Die laatste moest op een lastig stuk echter afhaken, waardoor we twee man voorop kregen.

Achter het tweetal kwam de achtervolging maar niet echt op gang. Guillaume Martin besloot daaropvolgend zelf maar in de achtervolging te gaan, maar dat bleek tevergeefs. De voorsprong groeide gestaag en de twee leken daardoor op weg om samen naar de finish te rijden. Dat veranderde echter toen Trentin plots tegen het asfalt klapte. Battistella keek enigszins gefrustreerd achterom, maar besefte dat solo verdergaan de enige optie was.

UAE moet achtervolgen, Lutsenko speelt ploegenspel

Voor UAE Team Emirates brak toen een penibele situatie aan. Plots moest de ploeg in de achtervolging om het gat van de weggevallen Trentin op te vullen. Davide Formolo reed zich leeg voor zijn ploeggenoten, maar op La Rosina was er nog niemand direct in staat om het gat met Battistella direct te dichten. Waar hij op een gegeven moment tien seconden voorsprong had, waren het er op de top van de beklimming plots weer twintig.

Alexey Lutsenko deed sterk werk om de voorsprong van zijn ploeggenoot in stand te houden, maar Battistella vertoonde sterke tekenen van vermoeidheid. Rémy Rochas en Marc Hirschi gingen actief op zoek naar de kop van de koers en kregen de Kazach met zich mee. Battistella moest in een spannende laatste kilometer alles op alles zetten om uit handen van de achtervolgende groep te blijven.

Battistella boekt eerste profzege

Jhonatan Restrepo sloot nog aan bij de achtervolgers en dat bleek de definitieve doodsteek te zijn voor deze groep. Hierdoor was het geloof weg en kon Battistella uit de greep blijven. De Italiaan, voormalig wereldkampioen bij de beloften, boekte hierdoor zijn allereerste zege bij de profs. Hirschi moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek. Hij sprintte sneller dan Lutsenko.

Uitslag Veneto Classic 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws