Küng en Reusser geven Europese kampioenstruien glans in Chrono des Nations Wielrennen
Wielrennen

Küng en Reusser geven Europese kampioenstruien glans in Chrono des Nations

Küng en Reusser geven Europese kampioenstruien glans in Chrono des Nations

Marlen Reusser heeft in Frankrijk de Chrono des Nations bij de vrouwen gewonnen. De Zwitserse bleek uiteindelijk ruim sneller dan olympisch kampioen op de weg Anna Kiesenhofer. Bij de mannen was haar landgenoot Stefan Küng overduidelijk de sterkste.

Reusser, de huidig Europees kampioene tijdrijden, begon als de grote favoriete aan de wedstrijd en wist de verwachtingen waar te maken. De renster legde de eendaagse tijdritwedstrijd van bijna 25 kilometer uiteindelijk af in 33.36 minuten. Daarmee was ze bijna een minuut sneller dan Kiesenhofer. Mieke Kröger eindigde in dezelfde tijd als Kiesenhofer derde.

Küng imponeert, Evenepoel valt tegen

Bij de mannen leek Evenepoel een goede kans te maken op de overwinning, maar de Belg was onderweg een stuk trager dan de verrassende Martin Toft Madsen. De Deense tijdritspecialist was bij het tweede tussenpunt al ruim een halve minuut sneller dan de voormalig Europees kampioen tijdrijden. In het laatste deel kon Evenepoel de boel niet meer repareren, waarna een vijfde plek het maximale bleek.

Küng, de huidige Europees kampioen tijdrijden kon zijn status als kanshebber echter wél waarmaken. De Zwitser duldde geen tegenstand op het parcours in Frankrijk en haalde verwoestend uit. Hij klokte uiteindelijk een tijd van 51.46 minuten. Daarmee was hij ruim een halve minuut sneller dan Toft Madsen. De derde plek was weggelegd voor Alessandro De Marchi.

Uitslag Chrono des Nations 2021 - vrouwen elite

Uitslag Chrono des Nations 2021 - mannen elite

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws