Battistella en Hayter completeren podium achter Gaudu: 'Ik maakte een fout' Wielrennen
Wielrennen

Battistella en Hayter completeren podium achter Gaudu: 'Ik maakte een fout'

Battistella en Hayter completeren podium achter Gaudu: 'Ik maakte een fout'

De tweede etappe in de Ronde van Algarve is een prooi geworden voor David Gaudu, die profiteerde van een valpartij tussen Sergio Higuita en Tobias Foss. Daardoor konden achter de Fransman Samuele Battistella en Ethan Hayter mee het podium op.

De 23-jarige Battistella rijdt zijn tweede seizoen voor Astana Qazaqstan Team en reed goed van voren op de slotklim. Daar bleef een grote groep bij elkaar, die mocht sprinten voor de ritzege. De Italiaan ging al vroeg aan, maar moest dat in de slotmeters enigszins bekopen. 'Ik maakte een fout en startte op driehonderd meter van de finish. Met de tegenwind is driehonderd meter dan een erg lange afstand. Ik probeerde door te gaan, maar de benen waren een beetje moe in de finale', zo laat Battistella tegenover Eurosport weten.

De eveneens 23-jarige Hayter brak vorig seizoen definitief door bij INEOS Grenadiers en kon zich goed handhaven op de slotklim. Waar ploeggenoten als Tom Pidcock en Geraint Thomas al in een eerder stadium moesten afhaken, kreeg Hayter de kans om voor INEOS Grenadiers een goed resultaat neer te zetten. Uiteindelijk moest de Brit genoegen nemen met een derde plaats. Na afloop deed hij voor de microfoon van Eurosport zijn verhaal. 'We namen goed de leiding op de klim. We reden een goed tempo vanaf het begin en we probeerde de snelheid wat op te voeren. Het was niet het plan om voor mij te gaan, maar ik voelde me goed en normaal ben ik best snel op het eind.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws