Bauhaus en Bahrain Victorious trappen ondanks harde crash af met overwinning: 'Het was héél nerveus' Wielrennen
Wielrennen

Bauhaus en Bahrain Victorious trappen ondanks harde crash af met overwinning: 'Het was héél nerveus'

Bauhaus en Bahrain Victorious trappen ondanks harde crash af met overwinning: 'Het was héél nerveus'

Voor Phil Bauhaus en Bahrain Victorious was de eerste rit in lijn van de Tour Down Under een succesvolle. De uit het Duitse Bocholt afkomstige sprinter zette zijn spurt op het perfecte moment in en hield zo de Australiërs Michael Matthews (Jayco-AlUla) en Caleb Ewan (nationale selectie) achter zich. 'Het was heel nerveus', stelde de winnaar na afloop.

Bauhaus was net zoals zoveel jongens betrokken bij een valpartij gedurende de rit. 'Eigenlijk viel ik zelfs heel hard', vertelde hij na afloop. 'Een crash met veel impact, waardoor ik niet dacht dat ik nog kon winnen. Uiteindelijk ben ik wel wat hersteld en ik moet zeggen dat het team heel goed werk leverde. Ze hielden me constant voorin.'

Bauhaus wilde per se niet té vroeg zijn armen in de lucht gooien

De Duitser, die bij Bahrain Victorious werkt met landgenoten Jasha Sütterlin en Nikias Arndt in de spurtvoorbereiding, ging uiteindelijk aan vanuit het wiel van Matthews, terwijl Ewan ook nog sterk op kwam zetten op het einde. 'Pfoe, het was heel krap. Ik wilde ook echt niet té vroeg beginnen met juichen, dat ziet er altijd zo lullig uit. Ik hoorde het dus uiteindelijk vrij laat dat ik had gewonnen, van mijn ploegleider.'

Bauhaus riep het peloton tussen de regels nog op om het in de komende dagen ietsjes rustiger aan te doen, daar er tal van crashes te betreuren waren. 'Het was wel heel nerveus in deze etappe, heel veel jongens zijn tegen de grond gegaan. In die zin was het geen mooie etappe.' De Duitser zag zijn Oostenrijkse ploeggenoot Hermann Pernsteiner tegen de grond gaan, terwijl verder ook onder meer Robert Gesink, Timo Roosen, Tim van Dijke (Jumbo-Visma), Sjoerd Bax, Finn Fisher-Black (UAE-Team Emirates), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) en Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) het asfalt van dichtbij zagen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws