INEOS Grenadiers beperkt verliezen in Tour Down Under: 'Hayter voelde zich niet goed, Sheffield hard gevallen' Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers beperkt verliezen in Tour Down Under: 'Hayter voelde zich niet goed, Sheffield hard gevallen'

INEOS Grenadiers beperkt verliezen in Tour Down Under: 'Hayter voelde zich niet goed, Sheffield hard gevallen'

Voor INEOS Grenadiers was de eerste rit in lijn van de Tour Down Under er één om snel te vergeten. De Britse ploeg trok met drie kopmannen in de personen van Ethan Hayter, Magnus Sheffield en Luke Plapp naar Australië, maar achter twee van die mannen staat na twee dagen al een klein vraagteken.

Plapp liet zich in ieder geval wél in goede zin pmerken. De Australisch kampioen demarreerde direct vanuit de start en herhaalde dat een paar keer gedurende de rit. Uiteindelijk pakte hij daarmee de bollentrui, al moet hij daarvoor wel zijn kampioenstrui inleveren. 'Die wisselen we wel een dagje', lachte hij na afloop. 'Ik probeerde meermaals te demarreren, maar ze lieten me niet gaan.' Onder meer Mattia Cattaneo (Soudal-Quick Step) reed op het wiel van Plapp.

INEOS Grenadiers moest verliezen beperken in Tour Down Under

'We hebben onze verliezen beperkt', concludeerde de Aussie namens zijn team INEOS Grenadiers. Hayter ging onderweg wel voor de tussensprints, maar mengde zich uiteindelijk niet in de eindsprint. 'Ethan gaf aan dat hij zich niet zo goed voelde, dus hij gaf Kimbo (Heiduk, red.) de kans om te sprinten.' De Duitser eindigde uiteindelijk als vijftiende, van waaruit hij landgenoot Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) met de armen in de lucht over de finish zag komen.

'Jammer genoeg is Magnus heel hard gevallen, dat zag er echt niet goed uit. We moeten zien hoe hij zich in de avond voelt', vervolgde Plapp, die zijn voorspelling vooraf dat het om de bonificatieseconden zou gaan draaien zag uitkomen. 'Daar wilden we ons dus ook in mengen, maar je ziet dat het voor veel nervositeit en valpartijen zorgt. Hopelijk valt dat de komende dagen mee.'

Plapp zelf kwam uiteindelijk als 118e over de finish, in het bijzijn van de gevallen Amerikaan Sheffield en zijn andere ploegmaten Geraint Thomas en Leo Hayter.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws