Bauhaus grijpt verrassend de zege in slotrit Tirreno, Pogacar heeft eindzege binnen Wielrennen
Wielrennen

Bauhaus grijpt verrassend de zege in slotrit Tirreno, Pogacar heeft eindzege binnen

Bauhaus grijpt verrassend de zege in slotrit Tirreno, Pogacar heeft eindzege binnen

De slotetappe van Tirreno-Adriatico is gewonnen door Phil Bauhaus. Hij was de snelste in de massasprint. De eindzege in de ronde is voor Tadej Pogacar. Hij kwam in de laatste rit niet meer in de problemen.

San Benedetto del Tronto is een bekende naam in Tirreno-Adriatico. Al jarenlang is het plaatsje het decor van de afsluitende tijdrit in de wielerwedstrijd, maar dit jaar koos de koersorganisatie voor een rit in lijn van 159 kilometer lang. Alleen aan het begin van de rit vonden we nog wat hoogtemeters. Hier namen Jorge Arcas (Movistar), Manuele Boaro (Astana) en Alessandro Tonelli (Bardiani) wat afstand op het peloton. Hun voorsprong liep op tot bijna vier minuten.

In het peloton maakte men zich niet heel druk om het drietal. Wel ontstond daar enige opschudding, nadat vier renners ten val kwamen. Hierbij waren Sepp Kuss en Olav Kooij betrokken, maar zij konden allebei terugkeren in het peloton. Voor Magnus Cort Nielsen en Mattia Bais liep het minder goed af: zij moesten de wedstrijd vervolgens verlaten.

Peloton laat het aankomen op massasprint

Voor de rest was het een etappe die grotendeels rustig verliep. Met nog zo'n tien kilometer te gaan werden Arcas en Boaro terug ingerekend door het peloton, nadat Tonelli het tweetal iets eerder had moeten laten gaan. Vervolgens konden de sprintersploegen zich gaan voorbereiden op de massasprint in de straten van San Benedetto del Tronto.

In de laatste kilometers van de wedstrijd waren er geen renners meer te vinden die een massasprint wilden ontlopen, dus kregen de treintjes vrij spel. Dat leidde echter niet tot een overzichtelijke sprint. In een haasje-over-spel in de slotkilometer was het uiteindelijk Bauhaus die verrassend de zege greep. Hij versloeg op de meet onder meer Giacomo Nizzolo.

Voor Pogacar was er in de etappe geen vuiltje aan de lucht. De Sloveen finishte veilig in de buik van het peloton. Daarmee kwam zijn eindzege in de Italiaanse rittenkoers geen enkel moment meer in de problemen. Hij wist te winnen voor Jonas Vingegaard en Mikel Landa.

Uitslag etappe 7 Tirreno-Adriatico 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws