Van Gestel schrijft Ronde van Drenthe op zijn naam na late ontsnapping Wielrennen
Wielrennen

Van Gestel schrijft Ronde van Drenthe op zijn naam na late ontsnapping

Van Gestel schrijft Ronde van Drenthe op zijn naam na late ontsnapping

Een sterke Dries Van Gestel heeft de Ronde van Drenthe weten te winnen. De Belgische coureur ontsnapte in de finale uit een kopgroep en wist vervolgens solo binnen te komen.

Een groep van drie renners greep in de openingsfase van de wedstrijd een voorsprong op het peloton. Jasper Schouten (Allinq), Sven Burger (BEAT) en Rick Ottema (Metec) waren de dappere strijders die een verschil van zes minuten bij elkaar reden op de grote groep. Helaas voor hen bleek dit niet genoeg om in het vervolg van de wedstrijd uit handen van de meute te blijven. Met nog zo'n dertig kilometer te gaan, werden zij voorbijgesneld door een nieuwe groep van vijftien coureurs.

Kopgroep van vijftien vecht het onderling uit

Een aantal interessante namen bevond zich in de kopgroep. Onder meer Pascal Eenkhoorn, Hugo Hofstetter en Dries De Bondt waren van de partij. De koplopers verzamelden een voorsprong van meer dan een minuut op het peloton, waarmee zij een voorschot namen op de strijd om de dagzege. In de groep daarachter kwam de achtervolging niet voldoende op gang om hen nog terug te pakken.

Op de laatste beklimming van de VAM-berg wisten zes renners weg te springen uit de kopgroep. Hofstetter zat er wederom bij, maar hij kreeg gezelschap van Barnabás Peák, Timo Roosen en Mick van Dijke. Ook Dries Van Gestel en Joren Bloem waren aanwezig. De rest van de groep bleef op zo'n twintig seconden achterstand hangen, maar zij kregen dat kleine gaatje niet meer gedicht.

Van Gestel wint na late ontsnapping

De koplopers probeerden elkaar om beurten aan te vallen, maar kwamen niet weg. Dat was buiten Van Gestel gerekend. De Belg koos een slim moment uit om zijn demarrage te plaatsen, waarna de anderen geen reactie in petto hadden. Vervolgens was het een kwestie van zijn inspanning vasthouden tot aan de finish. Hij maakte de wedstrijd solo af.

Achter Van Gestel wist Peák nog naar de tweede plek in de uitslag te sprinten, voor Hofstetter. De Nederlanders vielen in eigen land buiten het podium. Roosen eindigde als vierde, voor Bloem en Van Dijke. Kévin Vauquelin was de beste van het groepje achtervolgers.

Uitslag Ronde van Drenthe 2022

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws