'BEAT Cycling wordt ProTeam, trekt Terpstra aan en wil transfersysteem revolutioneren vanuit voetbal' Wielrennen
Wielrennen

'BEAT Cycling wordt ProTeam, trekt Terpstra aan en wil transfersysteem revolutioneren vanuit voetbal'

'BEAT Cycling wordt ProTeam, trekt Terpstra aan en wil transfersysteem revolutioneren vanuit voetbal'

Als we het doorgaans zeer goed ingevoerde VeloNews mogen geloven, heeft BEAT Cycling voor 2023 een grote vis binnen: Niki Terpstra zou het uithangbord worden van de ploeg en de weg gaan combineren met gravelwedstrijden.

BEAT Cycling wordt volgens de berichten een ProTeam, waarmee het een stapje omhoog zou zetten. Belangrijk onderdeel van dit plan wordt volgens VeloNews het invoeren van leentransfers door BEAT Cycling, waarbij grotere WorldTour-ploegen talentvolle renners kunnen stallen bij de Nederlandse formatie. Meerdere grote ploegen zouden al hun interesse kenbaar hebben gemaakt voor deze constructie.

BEAT Cycling werkt al langer met clubstructuur

Soortgelijke constructies zijn binnen sporten als voetbal natuurlijk al schering en inslag, maar in het wielrennen nog onbekend. BEAT Cycling kijkt als revolutionaire ploeg al langer naar constructies om de wielerwereld wat nieuw bloed te geven, zoals het ook aangeeft in de missie op de eigen website.

'Het wankele businessmodel achter een professionele wielerploeg, die leeft bij de gratie van hoofdsponsors, staat al jarenlang ter discussie. Jaarlijks veranderen ploegen volledig van identiteit, of erger: ze verdwijnen voorgoed uit het peloton. Daarom zijn we in 2016 onze missie gestart: het bouwen van een professionele wielerploeg op basis van een nieuw model. Een clubstructuur die we kennen vanuit het voetbal en andere sporten. BEAT bestaat dus niet door die ene allesbepalende sponsor, maar is een club met een eigen naam en identiteit. De basis van BEAT wordt gevormd door duizenden fietsers en een brede partnergroep. Hierdoor hebben we een duurzame financiële structuur. Zo bestaan we ook in 2030 nog.'

'We streven naar het allerhoogste. We blazen een frisse wind door het traditionele wielerpeloton en veroveren de harten van wielerliefhebbers wereldwijd. Onze #amBEATie is meestrijden in de grootste wedstrijden, zoals de Ronde van Vlaanderen, Olympische Spelen en de Tour de France. Als het aan ons ligt zijn we erbij als de Tour naar Rotterdam komt in 2026', klinkt het ambitieus.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws