Belangrijke Giro-knechten Foss en Gesink moeten Ronde van Romandië verlaten met kleine gezondheidsproblemen Wielrennen
Wielrennen

Belangrijke Giro-knechten Foss en Gesink moeten Ronde van Romandië verlaten met kleine gezondheidsproblemen

Belangrijke Giro-knechten Foss en Gesink moeten Ronde van Romandië verlaten met kleine gezondheidsproblemen

Jumbo-Visma zal de Ronde van Romandië moeten vervolgen zonder Robert Gesink en Tobias Foss. De belangrijke Giro-knechten van Primoz Roglic voelden zich zaterdagochtend niet lekker en nemen geen risico met het oog op de Ronde van Italië.

'Tobias en Robert hadden deze ochtend kleine gezondheidsproblemen', meldt de Nederlandse ploeg. 'Ze nemen allebei geen risico met het oog op de Giro d'Italia en nemen hun tijd om te herstellen. Zodoende gaan ze niet van start in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië.'

Foss, die op een derde plek stond, had eerder al te maken met buikgriep, meldde hij na afloop van de proloog. Als wereldkampioen tijdrijden en topfavoriet voor de chrono van vrijdag kwam hij niet verder dan een achtste plek. Gesink maakte juist wel indruk met zijn labeur op donderdag.

De ziekte lijkt er overigens een beetje in te sluipen in de Zwitserse voorbereidingskoers. Onder meer Alexey Lutsenko, Mark Cavendish, Simon Yates, Kévin Vauquelin, Sergio Higuita en Ion Izagirre stapten eerder al uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws