Zieke Jumbo-Visma's Foss en Gesink laten van zich horen: 'zeer teleurgesteld' en 'niet de beste timing' Wielrennen
Wielrennen

Zieke Jumbo-Visma's Foss en Gesink laten van zich horen: 'zeer teleurgesteld' en 'niet de beste timing'

Zieke Jumbo-Visma's Foss en Gesink laten van zich horen: 'zeer teleurgesteld' en 'niet de beste timing'

Jumbo-Visma kreeg zaterdag een flinke domper te verwerken in de Ronde van Romandië: Tobias Foss en Robert Gesink, allebei steunpilaren voor Primoz Roglic in de aankomende Giro d'Italia, moesten de ronde verlaten met 'kleine gezondheidsproblemen'. Beide mannen hebben inmiddels van zich laten horen.

Nadat renners als Mark Cavendish, Simon Yates, Alexey Lutsenko, Ion Izagirre en Sergio Higuita de Ronde van Romandië al verlieten en Jumbo-Visma zelf Lennard Hofstede kwijtraakte, was het voor aanvang van de koninginnenrit de beurt aan Foss en Gesink. 'Ze kampten deze morgen met kleine gezondheidsproblemen en zullen geen risico's nemen in aanloop naar de Giro d'Italia. Beide mannen nemen hun tijd', liet Jumbo-Visma zaterdagochtend weten.

Foss en Gesink richten zich op herstel

Foss, die nota bene derde stond in het klassement, laat op Instagram het volgende weten. 'Het is zeer teleurstellend om de Ronde van Romandië te moeten verlaten door ziekte. De Giro gaat voor, dus we richten ons de komende week op herstellen. Ik wens mijn ploeggenoten het beste voor de laatste twee dagen.'

Ook Gesink liet al een bericht achter. 'Dit is niet de beste timing om ziek te worden, maar ik kan niet anders doen dan mijn tijd pakken om te herstellen richting de Grande Partenza', schreef de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws