Benjamin Thomas rekent na spannende finale af met concurrentie in Boucles de la Mayenne Wielrennen
Wielrennen

Benjamin Thomas rekent na spannende finale af met concurrentie in Boucles de la Mayenne

Benjamin Thomas rekent na spannende finale af met concurrentie in Boucles de la Mayenne

Benjamin Thomas heeft de vermakelijke tweede etappe van Boucles de la Mayenne naar zich toegetrokken. De tijdrijder van Cofidis was de sterkste in een klassiekerachtige finale.

Vier renners hadden de eer om in de kopgroep van de dag te zitten: Leslie Lührs (Lotto-Kern Haus), Gilles De Wilde (SportVlaanderen-Baloise), Alan Riou (Arkea Samsic) en Paul Hennequin (Nice Métropole) waren de namen, maar echt zicht op de dagzege zouden ze nooit krijgen van het peloton.

AG2R Citroën Team wilde namelijk koers maken met kopman Cosnefroy en dit leidde ertoe dat de kopgroep al verleden tijd was met nog veertig kilometer voor de boeg. Vanaf dat moment werd er ook gedemarreerd in de grote groep, door onder meer Connor Swift. Sprinters als Bram Welten en leider Jason Tesson kregen het op dit moment al knap lastig.

Van Avermaet laat zich zien

Uiteindelijk waren het de klassieke types die de finale kleurden. Onder meer Greg Van Avermaet, Iván Garcia Cortina en Anthony Turgis waren te zien in een groep van vijftien renners die wegreden, met nog zo'n twintig kilometer in het vooruitzicht. Cosnefroy was overigens niet mee, hij moest in een later stadium de oversteek maken en slaagde in die opzet.

De samenwerking was niet optimaal bij dit stel, wat tot een flink aantal demarrages leidde. Uiteindelijk waren het Alex Aranburu, Benjamin Thomas, Marco Tizza en Finn Fisher-Black die weg wisten te komen. Cosnefroy was hier uiteraard niet blij mee, hij moest zijn tweede cartouche verschieten op de laatste hellende stroken, zo'n zeven kilometer van de aankomst. Met succes, dat wel.

Dat duurde echter niet lang, want Fisher-Black maakte van het momentje van bijkomen van Cosnefroy gebruik om hem weer te lossen. Even later kwam de taaie Fransman echter toch weer aansluiten, waarna het uitliep op een sprintje met die groep. Daarin was Thomas de sterkste met een lange spurt.

Uitslag etappe 2 Boucles de la Mayenne 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws