Bennett reed voor Roglic en Pogacar in beste teams ter wereld: 'In alles hetzelfde, maar beter budget' Wielrennen
Wielrennen

Bennett reed voor Roglic en Pogacar in beste teams ter wereld: 'In alles hetzelfde, maar beter budget'

Bennett reed voor Roglic en Pogacar in beste teams ter wereld: 'In alles hetzelfde, maar beter budget'

George Bennett is sinds enkele weken officieel renner van Israel Premier Tech. Hier hoopt de Nieuw-Zeelander meer ruimte om ook voor zijn eigen kansen te rijden. Bennett was namelijk veelal knecht bij zijn vorige teams: Jumbo-Visma en UAE Team Emirates. Over zijn voormalige werkgevers heeft de kleine klimmer wel het een en ander te zeggen: 'Het wielrennen is echt een arms race geworden, alles draait om wie de beste renners kan kopen', stelt hij tegenover Velo.

Voor Bennett - die zijn overgang naar Israel Premier Tech niet als een stap terug ziet - is het in het verleden nauwelijks anders geweest: hij reed bij de beste teams ter wereld. 'Ik weet niet beter. Het was normaal en ik heb nooit ergens anders gereden.' Na 2020 koos hij voor een overstap naar UAE, vanuit Jumbo. 'Jumbo was wel het team dat vroeg begon met allerlei innovaties op het gebied van voeding. Maar een jaar later waren andere teams net zo ver. Het moderne wielrennen is als een wapenwedloop.'

Bennett reed altijd voor Roglic en Pogacar en ziet nu zelf kansen: 'Wil die etappezege in een grote ronde najagen'

Hierdoor ziet Bennett veel teams al helemaal bij de pinken zijn wat betreft de nieuwste snufjes en ontwikkelingen. 'Ik denk niet niet dat er teams zijn die één eigenschap helemaal exclusief in hun bezit hebben. Iedereen kijkt naar voeding, tijdritpakken en windtunnels. Iedereen doet hetzelfde, of het nu om hoogtestages of aerodynamica gaat.' Bennett is helder in waarom de teams waar hij voor reed dan toch een stap succesvoller zijn dan de rest van het veld.

'Geld. Je hebt grote kanonnen nodig en je ploeg en daarvoor heb je simpelweg budget nodig. Wout van Aert en Primoz Roglic zullen het in ieder team goed doen. In 2015 wonnen we weinig met Jumbo. Sindsdien is er niet veel veranderd binnen de ploeg, veel dingen zijn een beetje een mythe geworden. Wat ze wel hadden sindsdien was Roglic', schrijft de Nieuw-Zeelander het succes van Jumbo met name toe aan de Sloveen. 'Ze hadden een goed oog voor het opsporen van talent.' Bennett hoopt bij zijn nieuwe ploeg weer meer zelf van voren te rijden. 'Het is een opportunistisch team. Aanvallen, meezitten in de vlucht. Ik heb veel voor Primoz en Tadej gereden, ik heb nu zin om zelf etappezeges na te jagen in grote rondes.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws