UAE Tour presenteert parcours: individuele tijdrit, twee aankomsten bergop (Jebel Jais en Jebel Hafeet) Wielrennen
Wielrennen

UAE Tour presenteert parcours: individuele tijdrit, twee aankomsten bergop (Jebel Jais en Jebel Hafeet)

UAE Tour presenteert parcours: individuele tijdrit, twee aankomsten bergop (Jebel Jais en Jebel Hafeet)

De organisatie van de UAE Tour, de rittenkoers die vorig jaar door Remco Evenepoel werd gewonnen, heeft het parcours voor de editie van 2024 bekendgemaakt. Er wordt wederom gekozen voor een klassiek parcours, al is er in plaats van een ploegentijdrit dit keer een individuele race tegen de klok. Traditiegetrouw zijn er ook twee aankomsten bergop, namelijk in de ritten naar Jebel Jais en Jebel Hafeet.

Kijkend naar de namen op de voorlopige startlijst, lijkt Adam Yates (UAE Team Emirates)over goede papieren te beschikken om de rittenkoers doorheen de Verenigde Arabische Emiraten naar zich toe te trekken. Ook zijn ploeggenoot Jay Vine, Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL), Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step) en Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) lijken zeker van deelname.

Hoogstwaarschijnlijk komen de heren uit het spurtersgilde liefst vier keer aan hun trekken in de UAE Tour, die op maandag 19 februari van start gaat. Op dag één, vier, vijf en zes is er immers een vlakke rit uitgetekend. Wat betreft de sprinters zien we onder anderen Olav Kooij en Fabio Jakobsen op de deelnemerslijst staan.

Parcours UAE Tour 2024

uae1
uae2
uae3
uae4
uae5
uae6
uae7

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws