Benoot begrijpt beslissing Van Aert om Strade te schrappen: 'Zou minder slim zijn om overhaast te starten' Wielrennen
Wielrennen

Benoot begrijpt beslissing Van Aert om Strade te schrappen: 'Zou minder slim zijn om overhaast te starten'

Benoot begrijpt beslissing Van Aert om Strade te schrappen: 'Zou minder slim zijn om overhaast te starten'

Na een door ziekte verstoorde voorbereiding krijgen we zaterdag tijdens de Strade Bianche geen eerste duel op weg tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Ploegmaat Tiesj Benoot begrijpt de beslissing van Van Aert om de Strade Bianche over te slaan en pas in Tirreno-Adriatico, die maandag 6 maart van start gaat, aan zijn wegcampagne te beginnen.

'Of het een goede keuze is van Van Aert om de Strade Bianche over te slaan? Uiteraard. Ik denk dat het minder slim zou zijn om overhaast in de Strade Bianche te starten, wat echt een lastige wedstrijd is. Nu kan hij langer in Tenerife blijven (op hoogtestage, red.) en er een extra trainingsblok aan vastplakken', zo vertelt Benoot voor de camera van VTM.

'De Tirreno-Adriatico kan hij op een andere manier aanpakken dan dat hij hier aan de start zou komen tegen Mathieu Van der Poel, Tom Pidcock en Julian Alaphilippe. De Tirreno begint ook met een tijdrit, gevolgd door twee vlakke ritten. Dat is een heel andere manier van het seizoen starten. Ook die extra dagen training die hij nu heeft. Voor iemand die enkel de grootste wedstrijden in april viseert, of dat zijn toch zijn grootste doelen, is dat een heel logische keuze', zo doelt hij op de ambitie van Van Aert om de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te winnen.

Benoot ziet Jumbo-Visma in underdog-positie aan koers beginnen.

Benoot zal het dus zonder Van Aert moeten doen. Door het ontbreken van WVA en de aanwezigheid van onder andere Van der Poel en Alaphilippe vindt de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne dat het niet aan Jumbo-Visma is om de koers in handen te nemen. 'Alaphilippe, Pidcock en Van der Poel zijn in mijn ogen de drie topfavorieten en beschikken over een ploeg die de koers kan dragen. Wij, zonder Wout - wat ook veel verandert uiteraard -, kunnen iets meer in de underdog-positie kruipen en de controle aan hen laten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws