Nash krijgt geen straf voor afwijkende test: verboden product drong lichaam binnen bij verzorgen hond Wielrennen
Wielrennen

Nash krijgt geen straf voor afwijkende test: verboden product drong lichaam binnen bij verzorgen hond

Nash krijgt geen straf voor afwijkende test: verboden product drong lichaam binnen bij verzorgen hond

Katerina Nash krijgt geen straf opgelegd voor de afwijkende dopingtest die ze aflegde op 24 oktober 2022. Bij een dopingcontrole werden toen sporen van Capromorelin gevonden bij de Tsjechische veldrijdster en mountainbikester. Volgens de USADA (United States Anti-Doping Agency) is Nash niet nalatig geweest en wordt er daarom geen straf opgelegd.

Capromorelin is een medicijn dat gebruikt wordt om het gewichtsverlies bij katten en honden te regelen. 'De verboden stof drong het lichaam van Nash binnen toen de vloeibare medicatie onbedoeld in contact kwam met de huid van haar handen terwijl ze de medicatie aan haar hond toediende, in de dagen voorafgaand aan de monsterafname. USADA erkent ook dat Nash niet nalatig heeft gehandeld en geen schuld treft. Bijgevolg heeft USADA haar geen periode van uitsluiting opgelegd', zo staat te lezen in het persbericht van de UCI.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws