Benoot had het nooit eerder zó zwaar in Luik-Bastenaken-Luik: 'Ik geloofde even in podiumkansen Tratnik' Wielrennen
Wielrennen

Benoot had het nooit eerder zó zwaar in Luik-Bastenaken-Luik: 'Ik geloofde even in podiumkansen Tratnik'

Benoot had het nooit eerder zó zwaar in Luik-Bastenaken-Luik: 'Ik geloofde even in podiumkansen Tratnik'

Tiesj Benoot sloot een lang voorjaar zondag verdienstelijk af met een zevende plek in Luik-Bastenaken-Luik. Op de site van Jumbo-Visma sprak de Belg van een zware koers. 'Het was mijn vierde deelname in Luik, maar nog nooit was het zo zwaar.'

Benoot kon niet mee met de aanval van Remco Evenepoel op de Redoute, maar hield zich daarachter wel goed staande. 'Met Pidcock, Healy en Buitrago (Tom, Ben en Santiago, red.) nog voor ons was de vijfde plaats uiteindelijk het hoogst haalbare voor me. Het werd de zevende plaats en daar kan ik niet ontevreden mee zijn', aldus Benoot.

Benoot duimde bij aanval Tratnik

De dag begon met een stevige tegenvaller voor Jumbo-Visma. Tosh Van der Sande en Sam Oomen konden door een coronabesmetting niet starten. 'We hebben het uitvallen van Tosh en Sam goed opgevangen als ploeg. Michel, Gijs en Attila (Hessmann, Leemreize, Valter, red.) reden sterk. Ik geloofde even in Jan (Tratnik, red.) zijn podiumkansen, maar aan Evenepoel was uiteindelijk niets te doen. Ik ben zeer diep gegaan vandaag, dus ik ga even rusten nu. Het was een lang voorjaar', besluit Benoot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws