Benoot helpt Laporte aan nieuwe Jumbo-Visma-zege: 'Voelde mij in laatste uur niet meer al te best' Wielrennen
Wielrennen

Benoot helpt Laporte aan nieuwe Jumbo-Visma-zege: 'Voelde mij in laatste uur niet meer al te best'

Benoot helpt Laporte aan nieuwe Jumbo-Visma-zege: 'Voelde mij in laatste uur niet meer al te best'

Tiesj Benoot en zijn Jumbo-Visma kunnen ook na Dwars door Vlaanderen aan de champagne. De Belg zag ploegmaat Christophe Laporte winnend over de meet komen, nadat hij zelf een cruciale rol speelde in de finale.

'Na Berg ten Houte was Olav Kooij al weg, dus we wisten dat we mee moesten springen met groepjes. Toen ik aanviel sprongen er zo'n zes jongens mee, dus dat was voor ons een goede situatie', analyseerde Benoot bij Eurosport.

'In het laatste uur voelde ik mij niet al te best meer. Ik ben de afgelopen dagen wat verkouden geweest, dus dat vertelde ik ook tegen Christophe', aldus de Belg, die ook op complimenten mocht rekenen van de winnaar. 'Ik ben toen wat gaan reageren op bepaalde aanvallen, waardoor hij rust kon nemen. Uiteindelijk viel hij toen aan op het goede moment.'

'De andere ploegen zaten ook met twee, dus ik denk dat we het op een goede manier opgelost hebben', vertelde Benoot, die niet te erg inzat met zijn verkoudheid. 'Voor mij was dit een goede bevestiging na mijn lekke band in E3 Saxo Classic. Dit geeft wel vertrouwen. Nu pak ik drie dagen rust, om zondag terug goed voor de dag te komen in de Ronde van Vlaanderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws