Beoogd Tourkopman Simon Yates ook niet in Ronde van Zwitserland; Jayco AlUla mikt op onder andere Sobrero en Maas Wielrennen
Wielrennen

Beoogd Tourkopman Simon Yates ook niet in Ronde van Zwitserland; Jayco AlUla mikt op onder andere Sobrero en Maas

Beoogd Tourkopman Simon Yates ook niet in Ronde van Zwitserland; Jayco AlUla mikt op onder andere Sobrero en Maas

Jayco AlUla heeft als vierde team de ploeg voor de Ronde van Zwitserland op papier. Matteo Sobrero is in opbouw naar de Tour de France de kopman van de formatie, waar ook Jan Maas mee zal doen.

Jayco AlUla moet het in Zwitserland zonder kopmannen Simon Yates, Michael Matthews en Dylan Groenewegen doen. Het is nog niet duidelijk in welke voorbereidingswedstrijd beoogd Tourkopman Yates zal aantreden, daar hij ook niet in de Dauphiné zit en eveneens niet present is op de voorlopige startlijst van de Ronde van Slovenië. Hij kwam voor het laatst in actie in de Ronde van Romandië, waar hij in de eerste rit in lijn moest opgeven met gezondheidsproblemen.

Sobrero en Engelhardt mogen voor kansen gaan in Zwitserland

Felix Engelhardt kwam in de preview van de ploeg aan het woord. 'Dit wordt mijn eerste rittenkoers op WorldTour-niveau, dus dat is best leuk. Als het net zo gaat als in de eendagswedstrijden, zal het een zware beproeving worden met namen als Remco Evenepoel aan de start.

'Met Sobrero en mijzelf hebben we opties om uit te spelen, ik denk dat de vorm vrij goed is', aldus de Duitser. Ploegleider Matthew Hayman voegt daar het volgende aan toe: 'We richten ons op etappeoverwinningen. Sobrero kan zichzelf focussen op de twee tijdritten, maar al bij al zullen we voor een opportunistische aanpak gaan.'

Selectie Jayco AlUla Ronde van Zwitserland 2023

Felix Engelhardt
Kelland O'Brien
Matteo Sobrero
Jan Maas
Chris Juul-Jensen
Waley Hagos
Callum Scotson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws