Matteo Sobrero

Dit is de pagina van Matteo Sobrero, een Italiaanse wielrenner van Team BikeExchange-Jayco. Hij staat vooral bekend als tijdrijder en werd nationaal kampioen op die discipline in 2021. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Sobrero en houdt tevens zijn biografie bij.

Matteo Sobrero

Sobrero: een Italiaans tijdritkanon met inhoud

Geboren op 14 mei 1997 in Alba, Sobrero begon zijn carrière bij Team Dimension Data in 2018. Daar reed hij vooral in kleinere koersen en de beloften, waar hij nationaal kampioen werd onder 23 in het tijdrijden. In 2020 mocht Sobrero van start gaan in de Giro d'Italia. Hier liet hij meteen zijn benen spreken met een zevende plek in de openingstijdrit. In 2021 vertrok Sobrero naar Astana-Premier Tech, waar de Italiaan nationaal kampioen werd bij de elite tegen de klok. Tevens werd hij vierde in de afsluitende tijdrit van de Giro. Zijn tijd bij Astana was geen onverdeeld succes: hij vertrok na een jaar alweer naar Team BikeExchange-Jayco.

Bij de Australische formatie behaalde Sobrero zijn eerste overwinning op internationaal niveau, en hoe: In de Italiaanse driekleur verpulverde hij de concurrentie in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Italië. Met een vierde plek in het klassement van de Ronde van Polen en een derde plek in de Chrono des Nations sloot hij zijn seizoen naar behoren af. In 2023 zal Sobrero willen laten zien dat zijn overwinning in de Giro geen toeval was en zal hopen een nieuw contract te verdienen nu zijn verbintenis aan het einde van het seizoen afloopt.

Matteo Sobrero Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties