Bernal en Van Baarle optimaliseren houding op de fiets in Duitsland Wielrennen
Wielrennen

Bernal en Van Baarle optimaliseren houding op de fiets in Duitsland

Bernal en Van Baarle optimaliseren houding op de fiets in Duitsland

Egan Bernal en Dylan van Baarle hebben hun fietspositie wat aangescherpt op de wielerbaan van Büttgen. Dat schrijft het Duitse bedrijf gebioMized, dat samenwerkt met INEOS Grenadiers, in een blog op hun website.

De winnaar van de Giro d'Italia was de eerste die op bezoek kwam om zijn aerodynamica te verbeteren. 'De ontwikkeling van de aeropositie is een zeer intens proces van verschillende stappen', zo verklaart Daniel Schade van gebioMized. 'We hebben goede vorderingen gemaakt op het gebied van stabiliteit en aerodynamica, maar specifieke details geven we niet vrij.'

Ook de winnaar van Dwars door Vlaanderen, Van Baarle, kwam op bezoek om zijn positie op zijn weg- en tijdritfiets te verbeteren. 'We hebben het zadelcontactpunt geoptimaliseerd, waardoor hij zijn gewicht op de fiets beter kan verdelen.' Daardoor kan Van Baarle zijn kracht beter kwijt. 'Het draait niet alleen om pure kracht, maar ook om stabiliteit en comfort van de schoen', stelt Schade.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws