Bettiol beseft dat hij geluk had met weersomstandigheden: 'Australië heeft me geholpen' Wielrennen
Wielrennen

Bettiol beseft dat hij geluk had met weersomstandigheden: 'Australië heeft me geholpen'

Bettiol beseft dat hij geluk had met weersomstandigheden: 'Australië heeft me geholpen'

Alberto Bettiol wist dinsdag toch wel enigszins verrassend de proloog van de Tour Down Under op zijn naam te schrijven. De Italiaan van EF Education-EasyPost profiteerde optimaal van de veranderende weersomstandigheden in Adelaide als vroege starter en kon zo de hele rit op zijn hot seat blijven zitten.

'Ik ben heel blij', stelde de Toscaan in het flashinterview. 'Maar ik besef wel dat ik heel veel geluk heb gehad. Ik had wel een idee dat ik het goed kon gaan doen, maar winnen is wel een ander verhaal. Er zijn hier veel betere renners dan ik, vooral voor zo'n proloog. Ik denk dus dat Australië me een beetje heeft geholpen', lacht de ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Bettiol gaf aan dat het een bewuste keuze was om zo vroeg te starten. 'We hadden een beetje een andere strategie dan anderen. Ik gaf tegenover de ploegleider aan dat ik als eerste wou starten, om zo het pad te effenen voor Mikkel Honoré en Sean Quinn, mijn ploeggenoten die nog wat sneller door de bochten kunnen. Jammer genoeg zijn ze allebei gecrasht', stelt Bettiol over de laatste bocht van het parcours, waarin zo'n tien renners tegen de grond gingen.

'Echte' Tour Down Under start volgens Bettiol pas woensdag

De Italiaan bedankt zijn ploeg voor het vertrouwen. 'Zij hebben me voorzien van alle randvoorwaarden, ik moest gewoon hard trappen. Eigenlijk ben ik heel verbaasd, maar tegelijkertijd heel blij. Hoe ik het voor mekaar heb gekregen? Je moet de bochten kennen, over genoeg snelheid beschikken en natuurlijk lucky zijn. En dat was ik in deze proloog', doelt hij op de regen die na hem over het parcours viel.

Bettiol wil nog niet te veel ambities verbinden aan zijn positie als leider van de wedstrijd. 'Ik geniet eerst van deze zege, aangezien het een wedstrijd is waar ik van houd. Ik ben heel trots op het feit dat ik de trui heb, maar we gaan het vanzelf zien. Het is nog een lange week, de echte koers start pas woensdag. Dit was maar vijf kilometer.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws