Sheffield zet zichzelf en INEOS Grenadiers op goede positie: 'Maar moeten uitkijken voor Matthews en co' Wielrennen
Wielrennen

Sheffield zet zichzelf en INEOS Grenadiers op goede positie: 'Maar moeten uitkijken voor Matthews en co'

Sheffield zet zichzelf en INEOS Grenadiers op goede positie: 'Maar moeten uitkijken voor Matthews en co'

Magnus Sheffield reed dinsdag misschien wel de beste proloog van allemaal in de Tour Down Under, maar net als zo' beetje iedereen was dat minder waard door de weersomstandigheden. De Amerikaan van INEOS Grenadiers strandde op acht seconden van winnaar Alberto Bettiol, die als één van de weinigen niet in de regen reed.

Desondanks kon Sheffield tevreden zijn met zijn prestatie in Adelaide. 'Ik ben blij dat ik goed ben begonnen', stelde de man uit de Verenigde Staten, die er direct ook goed voor staat in het algemeen klassement. 'Maar we hebben nog een lange koers te gaan, met meerdere kaarten die we kunnen spelen.' Net als Sheffield ondervonden ook Ethan Hayter (21e) en Luke Plapp (24e) namens INEOS Grenadiers hinder van de regen, terwijl Geraint Thomas het na een weekje verkoudheid wat rustiger aan deed. De ex-Tourwinnaar eindigde op positie 101 en zal zich deze week naar verwachting inzetten voor zijn jongere teamgenoten.

Sheffield wil regen niet de schuld geven

'Al bij al voorzie ik een mooie week. We konden bij de dames al zien dat de klim naar Corkscrew voor brokken kan zorgen, maar moeten tegelijkertijd ook waken voor de bonificatieseconden', verklaart Sheffield. 'Het zal krap worden in het klassement. We moeten dus uitkijken voor Michael Matthews en enkele andere sprinters, ook al zijn er zware ritten opgenomen in het parcours.'

De pas twintigjarige Amerikaan geniet van de sfeer in Australië, zo geeft hij aan. 'Jullie houden wel van een feestje, haha. We waren enkele dagen geleden naar een cricketwedstrijd en dat was heel gaaf. Het is dus mooi om hier te koersen', gaf Sheffield aan. Hij wilde niet al te veel woorden vuilmaken aan de regenachtige omstandigheden. 'Sommigen zijn dan misschien wel gehinderd, maar dat hoort er naar mijn mening bij. Daar kun je simpelweg niets aan doen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws