Bettiol imponeert door Mikuni Pass af te werken met Pogacar-achtige wattages Wielrennen
Wielrennen

Bettiol imponeert door Mikuni Pass af te werken met Pogacar-achtige wattages

Bettiol imponeert door Mikuni Pass af te werken met Pogacar-achtige wattages

Alberto Bettiol heeft de ogen van de wielerfans op zich weten te richten met zijn trainingstijd op de loodzware Mikuni Pass. De Toscaan werkte de klim van 6,7 kilometer aan 10,1 procent af in iets meer dan 24 minuten, waarmee hij de overige tijden van profrenners op de beklimming verpulverde.

De doorgaans voor EF-Education NIPPO koersende Bettiol deed maar liefst 2.35 minuten sneller over de klim dan de nummer twee op het Strava-segment, landgenoot Damiano Caruso. Verderop in de top tien vinden we onder meer Pavel Sivakov (drie minuten langzamer), David Gaudu (vier minuten) en Patrick Konrad (vijf minuten). Tourwinnaar Tadej Pogacar werkte de klim af in 29 minuten en 34 seconden, goed voor plek elf. Het lijkt er echter op dat de Sloveen niet vol gas is gegaan.

Bettiol trapte de klim weg aan meer dan zes watt per kilogram, ongelofelijk sterk gezien de zware en hete condities in Japan. Die cijfers zijn vergelijkbaar met de wattages die Pogacar trapte op de Col de Romme in de Tour de France, waar de Sloveen alles en iedereen op een hoop reed. Het is nog maar de vraag wat het voor Bettiol waard is richting de wegrace van zaterdag, al gaf de Italiaan wel een korte verklaring aan La Gazzetta dello Sport over zijn supertijd. 'We zijn met de Italiaanse ploeg allemaal in goede doen en hebben ontzettend veel zin in de race.'

Van Baarle en Van Aert showen tijd op Mikuni

Namens Nederland is enkel de tijd van Dylan van Baarle terug te vinden in het Mikuni-klassement. De hardrijder werkte de klim af in 31 minuten en 17 seconden. De Belgen Wout van Aert en Greg Van Avermaet deden er gezamenlijk 30 minuten en 4 seconden over.

Andere renners als Michal Kwiatkowski (30.38 minuten), Michael Woods (32.04), George Bennett (32.52) en Richie Porte (35:21) lieten zichzelf ook op de Mikuni-beklimming zien, maar lieten het achterste van hun tong nog in de hotelkamer in Japan.

Bettiol imponeert door Mikuni Pass af te werken met Pogacar-achtige wattages

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws