Bettiol rijdt zich richting Tourstart in 'zijn' Toscane al in de kijker: 'Daar ligt de focus' Wielrennen
Wielrennen

Bettiol rijdt zich richting Tourstart in 'zijn' Toscane al in de kijker: 'Daar ligt de focus'

Bettiol rijdt zich richting Tourstart in 'zijn' Toscane al in de kijker: 'Daar ligt de focus'

Voor een deel van het peloton is het eerste deel van het seizoen met het eindigen van de Giro d'Italia ten einde gekomen, maar voor andere coureurs begint deel twee nu net. Zo ook bij het EF Education-EasyPost van Alberto Bettiol, die met een eindzege in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne toonde dat hij op schema ligt voor de Tour de France.

Bettiol won de tweede etappe in de Franse rittenkoers, waarna hij de leiderstrui niet meer afstond. 'Het is een goede overwinning en ik ben blij dat ik eindelijk een etappekoers in Frankrijk heb gewonnen. In de Ster van Bésséges was ik er al tweemaal dicht bij, maar nu is het na goed teamwork wel raak in Boucles de la Mayenne.'

'Jammer genoeg viel Marijn van den Berg in de laatste etappe in de laatste bocht voor de finish, maar al blij al was het een positieve week voor ons', duidt Bettiol, die nu verder toewerkt naar zijn grote doel van de zomer: de Tourstart in Firenze, de hoofdstad van zijn geliefde Toscane.

Lees verder onder de foto.

Bettiol rijdt zich richting Tourstart in 'zijn' Toscane al in de kijker: 'Daar ligt de focus'

Ronde van Zwitserland wordt volgende halte voor Bettiol

'Mijn volgende koers wordt de Ronde van Zwitserland, waar ik mijn voorbereiding op de Tour verder zal finetunen. Door deze eindzege heb ik alvast het nodige vertrouwen opgedaan', liet Bettiol nog weten via de kanalen van zijn team.

'Als ploeg hebben we echt verantwoordelijkheid genomen, door de andere teams te laten zien dat we het lef hebben om de koers in handen te nemen', vervolgde de Italiaan. 'Ik ben dus blij dat ik mijn ploeggenoten terug kan betalen met een overwinning. Ons doel was een ritzege, waar we met alle ploeggenoten en staf hard voor werkten. Samen bouwen we op naar de Tour de France-start in Firenze, waar echt mijn focus ligt', windt hij geen doekjes om zijn ambities voor de komende maanden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws