Bettiol (EF Education-EasyPost) toont in Boucles da la Mayenne dat Tour-trainingskamp vruchten heeft afgeworpen Wielrennen
Wielrennen

Bettiol (EF Education-EasyPost) toont in Boucles da la Mayenne dat Tour-trainingskamp vruchten heeft afgeworpen

Bettiol (EF Education-EasyPost) toont in Boucles da la Mayenne dat Tour-trainingskamp vruchten heeft afgeworpen

Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost) heeft de tweede rit in lijn van de Franse 2.Pro-koers Boucles de la Mayenne weten te winnen. De Italiaan in Amerikaanse dienst maakte bij de laatste passage van de belangrijkste helling van de dag het verschil en reed uiteindelijk solo tot aan de aankomst.

Na de proloogzege van Benoit Cosnefroy (Decathlon AG2R) en een sprintoverwinning van Emilien Jeanniere (TotalEnergies) was het op dag drie van de Franse etappekoers tijd voor een lange heuveletappe van Le Ham naar Villaines-la-Juhel. Daarbij was het direct koers, met een fikse strijd om plaats te nemen in de kopgroep van deze dag.

Uiteindelijk belandde er met Jan Maas (Jayco AlUla) een Nederlander in de kopgroep, die verder Alex Martin (Polti-Kometa), Lukasz Owsian (Arkéa - B&B Hotels), Emannuel Morin (Roubaix), Orus Jarlateau (Nantes Atalantique) en Jonathan Couanon (Nice Metropole) bevatte. Het tempo in het peloton werd dan weer gereguleerd door Decathlon AG2R, Groupama-FDJ en UAE-Team Emirates.

Bettiol beste bergop na felbevochten rit

Op zestig kilometer van de aankomst bleek waarom, toen Sjoerd Bax van UAE-Team Emirates een aanval plaatste. Het peloton brak hierdoor in twee stukken, maar niet voorgoed: Ivan Romeo (Movistar), Anders Foldager (Jayco AlUla) en Valentin Ferron (TotalEnergies) reden er weer van weg en maakten de oversteek naar de oorspronkelijke kopgroep.

Met deze hernieuwde energie steeg de voorsprong van de kopgroep weer, waardoor EF Education-EasyPost in het peloton in de reserves moest beginnen te tasten richting de laatste passage van de Cote des Egoutelles. Met goede reden, want hun kopman Alberto Bettiol muisde er daar met veel panache vanonder.

De Italiaan zag leider Cosnefroy en ook Marc Hirschi (UAE) sterven in zijn wiel en daalde uiteindelijk met bijna een halve minuut voorsprong tot aan de aankomst, waar naast de dagzege ook de leiderstrui voor hem klaarlag. Een mooi resultaat na de hoogtestage die Bettiol met zijn ploeg belegde richting de Tour de France.

Uitslag etappe 2 Boucles de la Mayenne 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news