Bettiol toont weer eens zijn 2019-vorm met waanzinnige solo in Milaan-Turijn, UAE (2, 3 én 4! komt te laat Wielrennen
Wielrennen

Bettiol toont weer eens zijn 2019-vorm met waanzinnige solo in Milaan-Turijn, UAE (2, 3 én 4! komt te laat

Bettiol toont weer eens zijn 2019-vorm met waanzinnige solo in Milaan-Turijn, UAE (2, 3 én 4! komt te laat

Alberto Bettiol heeft op prachtige wijze Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De Italiaan van EF-Eduaction-EasyPost reed op dertig kilometer van de streep weg en leek bezig aan een kansloze onderneming. Dankzij een stel wonderbenen bleef hij echter vooruit. UAE-Team Emirates nam het initiatief, maar moest tevreden zijn met plekken twee, drie en vier...

177 kilometer, geen ellenlange bedoeling dus in Italië op de woensdag. Toen een vlucht van drie snel gevlogen was, werd het echter toch een lange zit van enkele uren, voordat de finale kon beginnen. Marco Murgano (Team Corratec-Vini Fantini), Marcel Camprubí (Q36.5 Pro Cycling Team) en Mattéo Vercher (TotalEnergies) kleurden de kopgroep van de dag.

De maximale voorsprong steeg naar vier minuten, met UAE-Team Emirates en Astana Qazaqstan die controleerden. Astana deed dat lange tijd voor Mark Cavendish, maar die moest jammerlijk opgeven. Het was om die reden UAE dat de koers in handen moest nemen en dat deed het ook, al kreeg het daarbij nog wel hulp van onder meer BORA, dsm-firmenich en Tudor.

Toen we op 32 kilometer van de streep aan de Prascorsano begonnen, wisten we hoe laat het was. UAE-Team Emirates wilde de sterke sprinters lozen en gaf daarom gas. Bettiol profiteerde ervan en ging op dertig kilometer van de streep in het offensief. De Italiaan van EF-Education-EasyPost had op de top een mooie voorsprong bij elkaar, met BORA-hansgrohe dat achter hem in de achtervolging ging.

Lees verder onder de video!

Bettiol lijkt het niet te redden, maar redt het toch

De maximale voorsprong van Bettiol steeg naar een halve minuut, met het pelotonnetje achter hem dat door UAE nog slechts uit een groep van twintig bestond. Richting de Colleretto Castelnuovo - de laatste klim van de dag - had Bettiol veertig tellen bij elkaar. De kansen van de eenzame leider stegen, want BORA raakte door z'n mannen heen en andere ploegen hadden niet de mankracht om een serieuze achtervolging op touw te zetten.

In de laatste tien kilometer kwam de finish maar niet dichterbij en leek Bettiol het dan toch te moeten afleggen. Niets bleek minder waar, want in de groep erachter werd er steeds meer naar elkaar gekeken en werd het steeds meer hollen en stilstaan. De redding voor Bettiol, die een solo van dertig kilometer zo succesvol afrondde en zo zijn eerste eendagskoers won, sinds de Ronde van Vlaanderen in 2019.

Uitslag Milaan-Turijn 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws