Biermans en Warlop stunten voor nieuwe teams in Muscat Classic: 'Deze ploeg gelooft vol in mij' Wielrennen
Wielrennen

Biermans en Warlop stunten voor nieuwe teams in Muscat Classic: 'Deze ploeg gelooft vol in mij'

Biermans en Warlop stunten voor nieuwe teams in Muscat Classic: 'Deze ploeg gelooft vol in mij'

De Muscat Classic in Oman diende als voorproefje voor de Ronde van Oman en werd in de praktijk een Belgisch feestje. Jenthe Biermans pakte verrassend zijn eerste profzege na een sprint van een uitgedund peloton. De al net zo verrassende Jordi Warlop werd tweede. Maxim Van Gils en Lennert Teugels maakten het voor de Belgen compleet met plek vijf en negen.

De Muscat Classic was een pittig koersje in Oman, met in de tweede helft flink wat steile punch-klimmetjes. Het peloton werd er mee uitgedund, maar een sprint kon niet voorkomen worden. Biermans, die toch al zeven jaar mee loopt in de WorldTour, bleek over de beste timing te beschikken. 'Ik heb van tevoren gezegd dat dit mijn koers is en heel de ploeg heeft hard gewerkt voor mij. Dat vertrouwen heb ik verdiend na het tweede deel van vorig jaar. Deze ploeg gelooft vol in mij', zo bedankt hij bij Wielerflits zijn nieuwe team Arkéa-Samsic.

Biermans was het jaar, na zijn overstap van Israel-Premier Tech naar Arkéa, al goed begonnen met plek twee in de Clàssica Comunitat Valenciana. Ook in de Ronde van Oman kunnen we dus op hem rekenen. 'Geloof, dat is belangrijk. Bij Israel-Premier Tech reden zoveel grote namen, dat ik me steeds opofferde. Arkéa heeft me opgehaald om in dit soort wedstrijden top tien te rijden, daar krijg ik kansen voor. In Valencia heb ik al podium gegrepen en ik ben blij dat ik het vandaag kan bevestigen.'

Warlop betaalt vertrouwen Quick Step terug

Nummer twee in de uitslag was al minstens zo verrassend. Warlop reed de afgelopen jaren toch in de schaduw bij Sport-Vlaanderen en B&B Hotels, maar nadat zijn Franse werkgever recent omviel, kwam Soudal-Quick Step langs om hem nog een kans te geven. Plek twee in de Muscat Classic was voor hem in dat opzicht een prachtige opsteker. 'Dit resultaat overtreft mijn verwachtingen, ik ben zo blij', aldus Warlop in een persbericht van zijn ploeg.

Hoe Warlop in vredesnaam bij The Wolfpack terecht kwam deze winter? 'Ik ben vorig jaar hard gevallen op het BK en moest zes weken in bed blijven. Ik herstelde en kwam terug, maar toen kwam het nieuws dat B&B niet verder ging als team. Ik moest op zoek naar een ploeg en gelukkig kon ik bij de opleidingsploeg van Quick Step terecht. Ik ben heel dankbaar voor die kans en hoop dat vandaag het begin is van meer goede resultaten.'

Van Gils bevestigt Saudi Tour-winst met vijfde plek in Oman

Een knappe klassering van Van Gils was al iets minder verrassend. De 23-jarige Belg van Lotto-Dstny won vorig jaar al heel knap de Saudi Tour. De Muscat Classic was z'n eerste race van het seizoen en plek vijf is dan een prima begin. 'De benen voelden goed, alleen pakte ik iets te veel wind op de laatste klim en in de sprint', zo analyseert hij na afloop via een kort persbericht van zijn team. Het mag de pret niet drukken, want met een vijfde plaats kan Van Gils met vertrouwen beginnen aan de Ronde van Oman, die zaterdag van start gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws