Maxim Van Gils

Dit is de pagina van Maxime van Gils, een Belgische wegwielrenner bij Lotto-Dstny.  De jonge Antwerpenaar liet al mooie dingen zien in de Ardennenklassiekers en het rondewerk van een week. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van Gils en houdt tevens zijn biografie bij!

1148405959

Maxime van Gils werd op 25 november 1999 geboren in Brasschaat. Van Gils begon bij de juniorenploeg WAC Team Hoboken, maar sloot zich al snel aan bij de opleidingsploeg van Lotto Soudal. Als junior was hij actief als veldrijder en won hij enkele juniorenwedstrijden zoals Bilstain, Grandglise en Assenede in het veld en La Classique des Alpes op de weg. In 2019 won hij een etappe in de Ronde van Navarra en reed hij enkele ereplaatsen in kleinere profwedstrijden. In 2020 haalde hij meerdere ereplaatsen in de Le Tour de Savoie Mont Blanc maar kon geen etappe winnen, hij werd zesde in het eindklassement.

In 2021 maakte hij de overstap naar de World Tour, toen hij een contract tekende bij Lotto Soudal. Hij eindigde dat jaar met enkele ereplaatsen, maar ook een sterke twaalfde plaats in de Clásica San Sebastián, waarmee hij de eerste Belg was. Hij debuteerde ook in een grote ronde in de Ronde van Spanje waar hij 88e werd en in de Ronde van Lombardije. In 2022 bleef hij bij Lotto en won hij in de Ronde van Saoedi-Arabië de vierde etappe en het algemene klassement en graaide hij ook de witte jongerentrui mee. In de zomer van 2022 reed Van Gils de Ronde van Spanje niet uit wegens een besmetting met COVID-19. Een smet, aangezien hij in de dertiende etappe nog achtste werd.

Van Gils wordt gevestigde waarde in Ardennenklassiekers

In 2023 bloeide Van Gils helemaal uit tot een toprenner. Na talloze toptienplaatsen in de Ronde van Oman en de Ronde van Catalonië stond de Antwerpenaar aan de start van de Ardennenklassiekers. Met een tweede plek in de Volta Limburg, een zevende plaats in de Amstel Gold Race, een achtste in de Waalse Pijl en een elfde in Luik-Bastenaken-Luik bevestigde hij zijn waarde. Die knappe prestaties herhaalde hij in de Tour de France, waarin hij in de dertiende rit met aankomst op de Grand Colombier nipt tweede werd achter Michal Kwiatkowski. Het seizoen sloot hij wel in mineur af, want de Belg kreeg een boete en een schorsing van 25 dagen voor een slagincident in de Japan Cup.

Die schorsing ging op 20 januari in, maar het deerde Van Gils niet om knallend aan 2024 te beginnen. Hij won de derde etappe in de Ruta del Sol, een tijdrit van bijna vijf kilometer. Van Gils werd ook eindwinnaar omdat alle andere etappes werden afgelast vanwege de hevige boerenprotesten in Spanje. Daarna volgden een vijfde plek in de Faun-Ardèche Classic en een podiumplek in de Faun Drome Classic.

Maxim Van Gils News

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments