Bij INEOS vertrouwen ze blind op Rodríguez, gaan ze in op Pogacar en Vingegaard én hebben ze mooi contractnieuws Wielrennen
Wielrennen

Bij INEOS vertrouwen ze blind op Rodríguez, gaan ze in op Pogacar en Vingegaard én hebben ze mooi contractnieuws

Bij INEOS vertrouwen ze blind op Rodríguez, gaan ze in op Pogacar en Vingegaard én hebben ze mooi contractnieuws

In de Tour de France gaat het de eerste week over Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel, met Primoz Roglic die daar voor het gemak nog bij wordt geplaatst. Over Carlos Rodriguez gaat het nauwelijks en dat vinden ze bij INEOS Grenadiers helemaal prima. De 23-jarige Spanjaard staat zevende na de eerste Tourweek, met nog volop uitzicht op het podium.

INEOS Grenadiers startte de Tour de France met Rodriguez en Egan Bernal als kopmannen, maar Bernal verloor in negen dagen al dik drie minuten meer dan Rodriguez. De nummer vijf uit de Tour van vorig jaar staat op 2.31 van Pogacar en dus is het vertrouwen nog altijd groot. 'Ik ben blij met hoe de Tour tot nu toe verlopen is. De bergetappes moeten nog komen, al zijn er al wel wat verschillen gemaakt. Het belangrijkste is dat we nog geen tegenslag zijn tegengekomen', aldus Rodriguez op de rustdag bij Esciclismo.

Heel stiekem, in de schaduw van de grote mannen, hoopt Rodriguez er in de tweede en derde week in te groeien en mee te doen met de besten. 'We werken goed samen als team en hoewel we in de achtergrond staan, is het ergens ook goed dat anderen de verantwoordelijkheid moeten nemen. Ik ben kalm en heb vertrouwen in mezelf. De resultaten moeten nu komen, met de Pyreneeën-etappes in het weekend die heel moeilijk worden.'

Lees verder onder de foto

Bij INEOS vertrouwen ze blind op Rodríguez, gaan ze in op Pogacar en Vingegaard én hebben ze mooi contractnieuws
Egan Bernal

Bernal nu luxe-knecht van Rodriguez?

Bij INEOS heeft Rodriguez met Bernal, Geraint Thomas, vrijbuiter Tom Pidcock en Laurens De Plus een indrukwekkende bergtrein om zich heen. Bernal, die zelf dertiende staat en nog volop mee kan doen om een top tien, is bij Marca heel ambitieus: 'Naast de benen moet je wachten op het juiste moment. Ik geloof dat niemand onoverwinnelijk is en dat is al bewezen. Vingegaard heeft Pogacar verslagen', zo wijst de Colombiaan naar de machtsovername van Vingegaard in de afgelopen twee Tours.

Met de Deen op de top van de apenrots wil INEOS nu één van de blokken zijn die hem aan gaat vallen. 'Vingegaard wachtte met geduld op zijn moment en dat was goed voor het wielrennen. Om te winnen, moet je je hoofd koel houden.' Het is misschien wel daarom dat Thomas bij Cyclingnews met Vingegaard op de proppen komt als hem om een verwachte Tourwinnaar wordt gevraagd. 'Er komt nog veel klimwerk aan en het zal in de derde week niet meer om de punch gaan. Jonas is in het voordeel, ook met de progressie die hij maakt. Pogacar zal niet meer beter worden, al is de vraag of hij echt minder wordt.'

INEOS brengt in Tour ook nog mooi nieuws op rustdag

Nog tijdens de rustdag maakte INEOS Grenadiers ook nog twee contractverlengingen bekend. Connor Swift blijft twee jaar lange bij de ploeg, terwijl Jonathan Castroviejo, nu actief in de Tour als knecht voor de kopmannen, verlengt met één jaar. De 37-jarige Spanjaard is al jaren een trouwe kracht binnen de Britse ploeg. Dat meldt de ploeg op X. Castroviejo gaat zodoende vanaf 2025 zijn achtste seizoen in voor INEOS, daarvoor bekleedde hij eenzelfde rol bij Movistar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws