Bijltjesdag: O'Connor en Schachmann stappen uit Parijs-Nice, Sagan niet verder in Tirreno Wielrennen
Wielrennen

Bijltjesdag: O'Connor en Schachmann stappen uit Parijs-Nice, Sagan niet verder in Tirreno

Bijltjesdag: O'Connor en Schachmann stappen uit Parijs-Nice, Sagan niet verder in Tirreno

Parijs-Nice is de vierde dag ingegaan zonder Ben O'Connor en Maximilian Schachmann aan het vertrek van de individuele tijdrit. In de Tirreno-Adriatico is Peter Sagan niet opgestapt voor de derde etappe.

De opgave van Schachmann is jammer voor Parijs-Nice, daar de Duitser van BORA-hansgrohe de laatste twee edities won. Hij stond na drie etappes 47e, op dik twee minuten van leider Christophe Laporte. O'Connor was de nummer elf van het klassement namens AG2R Citroën Team. Hij kampt net als Schachmann met ziekte. Bij O'Connor wordt zelfs gesproken van koorts.

Voor Sagan zijn de druiven ook zuur. De Slowaak van TotalEnergies toonde zich dinsdag eindelijk weer eens in een sprint, hij werd vierde in de Tirreno. Een dag later moest de drievoudig wereldkampioen afstappen vanwege ziekte. Een volgende tegenslag, nadat hij eerder dit jaar al positief testte op corona en daardoor in het Openingsweekend anoniem rondreed.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws