BikeExchange lonkt weer naar dubbel Giro-Tour voor Yates: 'Beide interessant voor klimmers' Wielrennen
Wielrennen

BikeExchange lonkt weer naar dubbel Giro-Tour voor Yates: 'Beide interessant voor klimmers'

BikeExchange lonkt weer naar dubbel Giro-Tour voor Yates: 'Beide interessant voor klimmers'

Simon Yates is, helemaal na het vertrek van broer Adam in 2020, de grote blikvanger van Team BikeExchange. Dat brengt dan ook verwachtingen met zich mee. De Brit maakt zich in 2022 daarom mogelijk weer op voor een dubbel in de twee grootste grote rondes van het jaar: de Giro en de Tour.

Yates reed in 2019 voor het eerst de gevreesde dubbel. Na een klassement in de Giro d'Italia (achtste) won hij in de Tour twee etappes als rittenkaper. Dat scenario was ook in 2021 de bedoeling, ware het niet dat Yates na een derde plek in de Giro uitviel in de Tour. Gaat hij op herhaling in 2022? 'Ik hou van het parcours in de Giro', zo vertelt sportief directeur Matt White van Team BikeExchange alvast aan Cyclingnews.

Met heel weinig tijdritkilometers en een hele bult aan bergetappes lijkt een klassement in de Giro voor de hand te liggen voor Yates. Toch biedt ook de Tour de France een interessant parcours voor klimmers. 'Simon houdt van de Giro en vindt de Tour ook leuk. Het lijkt er sterk op dat als we hem gaan zien in de Giro, hij ook de Tour rijdt. Daar moeten we het echter nog over hebben, ook omdat we het parcours van de Vuelta nog niet gezien hebben. De Giro en de Tour zijn in ieder geval beide interessant voor klimmers'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws