BikeExchange trekt Elmar Reinders per direct aan ter versterking van sprinttrein Groenewegen Wielrennen
Wielrennen

BikeExchange trekt Elmar Reinders per direct aan ter versterking van sprinttrein Groenewegen

BikeExchange trekt Elmar Reinders per direct aan ter versterking van sprinttrein Groenewegen

Team BikeExchange-Jayco heeft de directe komst van Elmar Reinders bekendgemaakt. De Nederlander voegt zich per 23 augustus bij de selectie en maakt daar tot tenminste 2024 deel van uit. Reinders geldt daarmee als een belangrijke versterking van de sprinttrein van Dylan Groenewegen.

De 30-jarige renner komt over van Riwal Cycling Team en mag bij Team BikeExchange-Jayco gaan debuteren in de WorldTour. Reinders staat dan ook te popelen om aan de slag te gaan bij de Australische formatie. 'Ik kijk ernaar uit om het verschil te maken in de sprintkoersen en de klassiekers. Het is een grote kans voor mij om in de WorldTour te rijden en ik ga er alles aan doen om het tot een succes te brengen. Ik wil Riwal Cycling Team bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren', vertelt hij op de ploegsite.

Het lijkt erop dat er meerdere ploegen in de race waren om Reinders binnen te hengelen. 'Ik koos voor Team BikeExchange, omdat ik vond dat ze het meeste vertrouwen in mij hadden. Ik zal mijn best doen om hun vertrouwen te belonen. Het team ziet er dit jaar erg sterk uit en ik hoop dat we ook volgend seizoen samen blijven groeien.'

Copeland wil kern rondom Groenewegen verder versterken

Ook Brent Copeland, algemeen directeur van de ploeg, kijkt uit naar de samenwerking. 'Met ons sprintteam hebben we dit seizoen echt een stap voorwaarts gezet. Dat willen we de komende twee jaar verder uitbouwen. Het hebben van een ervaren renner als Reinders in ons team zal ons helpen bij het versterken van onze sprintersgroep.' Eerder reed Reinders nog voor het Nederlandse Roompot-Charles.

De ploeg richt zich dus op versterking van de kern rondom Groenewegen, die zich dit jaar bij de ploeg voegde. 'Zo ook met een aantal nieuwe opkomende talenten die we aan onze selectie hebben toegevoegd', gaat Copeland verder. 'We geloven dat Reinders heel goed bij het team zal passen. Aangezien hij gaat debuteren in de WorldTour, heeft hij nog veel te leren. Daarmee heeft hij veel meer kans om zichzelf te ontdekken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws