Update | 'De kogel is door de kerk: Roglic gaat van start in de Vuelta a España' Wielrennen
Wielrennen

Update | 'De kogel is door de kerk: Roglic gaat van start in de Vuelta a España'

Update | 'De kogel is door de kerk: Roglic gaat van start in de Vuelta a España'

(23 juli 2022) Mogelijk slecht nieuws voor Jumbo-Visma: Primoz Roglic heeft volgens ESPN twee ruggenwervels gebroken bij zijn val in de vijfde etappe van de Tour de France. De Sloveen stapte anderhalve week later uit de Ronde van Frankrijk.

Door deze breuk zou deelname aan de Ronde van Spanje, die 19 augustus begint in Utrecht, serieus in het geding zijn voor Roglic. Jumbo-Visma heeft de berichten over de blessure van haar kopman nog niet bevestigd, doordat de MRI-scan van de rug van Roglic nog niet is bestudeerd door de artsen en orthopedisten van de Nederlandse formatie.

Voor Roglic zelf zou deze blessure eveneens een grote klap zijn. De Sloveen stapte juist uit de Tour de France om zich voor te bereiden op nieuwe doelen in dit seizoen, waarbij een vierde overwinning in de Ronde van Spanje het grote doel was. In de Ronde van Frankrijk deed hij nog uitstekend werk in de door Jonas Vingegaard gewonnen etappe naar de Col du Granon, door landgenoot Tadej Pogacar op de Galibier onder druk te zetten.

Zonder Roglic werkt Jumbo-Visma verder aan een uitstekende Tour de France. Vingegaard staat met nog twee dagen te gaan stevig in het geel, terwijl Wout van Aert al zeker is van zijn groene trui. Ook Christophe Laporte boekte vrijdag succes namens Jumbo-Visma.

De mogelijke absentie van kopman Roglic zou een nieuwe klap zijn voor de selectie van de Vuelta van Ronde van Spanje. Eerder moest Steven Kruijswijk al forfait geven, nadat hij zijn schouder en sleutelbeen brak bij een valpartij in de Tour de France. Koen Bouwman is de vervanger van Kruijswijk in de selectie van de Nederlandse ploeg, die voorlopig verder lijkt te bestaan uit Mike Teunissen, Rohan Dennis, Sepp Kuss, Robert Gesink en Edoardo Affini.

Roglic is de titelverdediger van de Ronde van Spanje, nadat hij deze ook in 2020 en 2019 wist te winnen.

Update I - 5 augustus 2022 (8.30 uur): Roglic zit terug op de fiets

Primoz Roglic zit, drie weken na zijn opgave in de Tour de France, terug op de fiets, zo liet hij donderdag zelf weten op Instagram. De Sloveen ging in de vijftiende rit van de Tour de France niet meer van start. Hij had te veel last van de blessures die hij opliep bij een valpartij in de eerste week van La Grande Boucle.

Of Roglic bij de valpartij effectief twee ruggenwervels heeft gebroken, zoals eerder werd aangegeven, is nog steeds niet bevestigd door zijn team Jumbo-Visma. Dat de Olympisch kampioen tijdrijden de trainingen terug hervat heeft, is alvast goed nieuws met het oog op de Vuelta a España. Roglic wist de Spaanse etappekoers al drie keer te winnen, en zou graag een gooi doen naar een vierde eindzege. Op 19 augustus gaat de Vuelta van start, met een ploegentijdrit in Utrecht.

In gesprek met Velonews laat performance coach van Jumbo-Visma Mathieu Heijboer weten dat er nog geen besluit is genomen over de deelname van Roglic aan de Vuelta. 'We wachten op hoe snel Primoz herstelt. We hopen dat hij er klaar voor is, maar dat is nog te vroeg om te zeggen. De staf moet eerst weten of Primoz meedoet, want als hij er niet bij is, zal dat de hele aanpak veranderen.'

Lees verder onder de post.

Update II - 15 augustus 2022 (10.10 uur): 'Kogel door de kerk: Roglic rijdt Vuelta'

Lang stond de deelname van Primoz Roglic aan de Vuelta a España op losse schroeven, maar WielerFlits zou begrepen hebben dat de kogel inmiddels door de kerk is. De wielersite meldt dat het zeker is dat de Sloveen de Spaanse ronde zal gaan betwisten en hij daarmee zijn titel gaat verdedigen. De afgelopen drie jaar wist Roglic de Vuelta ook al te winnen.

Inmiddels heeft ook Team Jumbo-Visma de deelname van Roglic bevestigd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws