Bissegger blij met EK-winst en verklaart Zwitserse dominantie: 'Zwitsers zijn altijd op tijd' Wielrennen
Wielrennen

Bissegger blij met EK-winst en verklaart Zwitserse dominantie: 'Zwitsers zijn altijd op tijd'

Bissegger blij met EK-winst en verklaart Zwitserse dominantie: 'Zwitsers zijn altijd op tijd'

Stefan Bissegger heeft zich woensdag gekroond tot Europees kampioen tijdrijden. De Zwitser was land- en naamgenoot Stefan Küng nipt de baas en boekte daarmee de mooiste tijdritoverwinning uit zijn carrière. Na afloop was Bissegger vanzelfsprekend erg blij met zijn overwinning, nadat hij eerder dit seizoen met veel pech te kampen had.

De 23-jarige renner van EF Education-EasyPost won op zijn derde koersdag de individuele tijdrit in de UAE Tour, waar hij Filippo Ganna en Tom Dumoulin knap de baas was. Later in het voorjaar kreeg de Zwitser echter te maken met ziekte, waardoor zijn voorbereiding op de Tour de France niet optimaal was. De focus lag op de openingstijdrit in Kopenhagen, maar daar kwam hij op het gladde parcours ten val. Zodoende leek zijn seizoen een klein beetje als een nachtkaars uit te branden.

Op het Europees kampioenschap in München was zijn vorm echter weer waar hij moest zijn, al zorgde dat op het laatste tussenpunt nog niet voor de snelste tijd. Op ongeveer tien kilometer voor de meet moest Bissegger achter Küng en Filippo Ganna nog genoegen nemen met een derde plaats, al zaten de drie topfavorieten binnen drie seconden van elkaar. De Italiaan was op de meet vervolgens negen seconden langzamer dan Bissegger, die zijn tijdrit ogenschijnlijk het beste had ingedeeld. De drie seconden achterstand op Küng waren namelijk omgezet in een halve seconde voorsprong, waardoor Bissegger de titel van zijn landgenoot overnam.

Bisseger overwint tegenslagen en verklaart Zwitserse dominantie

Bissegger was al even binnen toen hij op de hotseat kon kijken naar de binnenkomst van Küng en Ganna. Het leverde spannende momenten op, zo laat hij na afloop weten in het flashinterview. 'Mijn hartslag was net zo hoog als tijdens de race. Ik ben blij dat het eindelijk is gelukt. Ik heb veel ongeluk gehad met de val in de Tour en met ziekte aan het begin van het jaar. Dit maakt me erg blij en is motiverend voor de rest van het seizoen.'

Eerder in de middag wist Marlen Reusser de titel bij de vrouwen te grijpen. De 30-jarige Zwitserse bleef in een spannend duel Ellen van Dijk voor en prolongeerde daarmee haar Europese titel. Wanneer Bissegger wordt gevraagd waarom Zwitserland domineert in het tijdrijden, komt hij met een gevat antwoord. 'Zwitsers zijn altijd op tijd en timing is alles in het tijdrijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws