Bizar begin met massale val in Oostenrijkse neutralisatie, Brandon Rivera pakt ritzege in linke finale Wielrennen
Wielrennen

Bizar begin met massale val in Oostenrijkse neutralisatie, Brandon Rivera pakt ritzege in linke finale

Bizar begin met massale val in Oostenrijkse neutralisatie, Brandon Rivera pakt ritzege in linke finale

Brandon Rivera heeft de bloemen gegrepen in Steyr en de tweede etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De Colombiaan van INEOS Grenadiers was de beste van een klein groepje overgebleven renners na een lastige finale. Het was zijn eerste zege in dienst van de Britse ploeg. Rivera neemt ook de leiderstrui over in de ronde.

Een merkwaardig en zelfs een beetje schokkend begin van de derde dag in de Ronde van Oostenrijk, dat konden we wel zeggen. Er werd nog in de neutralisatie een zware valpartij gemeld en dat heeft voor serieuze slachtoffers gezorgd. Om er niet omheen te draaien: klassementsleider Max Walscheid (Jayco-AlUla) viel ook en moest de ronde zelfs verlaten.

Gisteren won de ploeggenoot van Walscheid, Davide De Pretto, de etappe en schoof de Duitser door naar de leidende positie. Dat heeft dus echter maar heel erg kort geduurd. Een triest begin van deze koersdag. Ook veel mannen van INEOS Grenadier lagen bij de val, zij konden allemaal verder. Ondertussen ontstond er een kopgroep met twee belgen: Abram Stockman van TDT-Unibet en Michiel Coppens van BEAT Cycling.

Eerstgenoemde hield het het langst vol, maar de heuvelachtige slotfase met daarin de lastige Porscheberg (1,6 km aan 9.8%). Deze klim leek beslissend, enkele kilometers voor de meet. Vlak voor de beklimming viel Filippo Ganna. Op de klim zelf probeerde onder anderen Felix Grossschartner het namens UAE, maar hij kwam niet weg.

Zodoende moest de afdaling de beslissing brengen in het plaatsje Steyr. Een linke finish dus. Ganna keerde niet meer terug in de elitegroep, waar in de laatste kilometer een snelle sprint richting de meet zou volgen tussen een stuk of twintig renners. Hierin was INEOS Grenadiers alsnog primus: Brandon Rivera kwam als eerste aan de streep en mocht de handen in de lucht steken.

Uitslag etappe 2 Ronde van Oostenrijk 

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws