Davide De Pretto probeert het, wordt bijgehaald, maar sprint gewoon alsnog naar zege in Oostenrijk! Wielrennen
Wielrennen

Davide De Pretto probeert het, wordt bijgehaald, maar sprint gewoon alsnog naar zege in Oostenrijk!

Davide De Pretto probeert het, wordt bijgehaald, maar sprint gewoon alsnog naar zege in Oostenrijk!

Davide de Pretto heeft de eerste rit in lijn in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De etappe, verreden in het oosten van het Alpenland, met finish in Bad Tatzmannsdorf, was behoorlijk heuvelachtig. De jonge Cameron Rogers verloor in het lastige einde van de rit zijn leiderstrui

Op dag één zagen we in de proloog een leuke verrassing in Oostenrijk. Cameron Rogers won, vlak voor Filippo Ganna. De Ronde van Oostenrijk kende zodoende weinig verschillen en de winnaar van de etappe van woensdag had een grote kans om de leiderstrui te pakken. Meer dan 2000 hoogtemeters lagen er op de route, voornamelijk in het laatste deel van de etappe.

Een rijtje met ongevaarlijke mannen trok ervandoor. Hierbij zagen we Jelle Johannink, de Nederlanders van TDT-Unibet. In de lastige zone spatte de groep al uit elkaar, op ruim veertig kilometer van de meet was hun spel voorbij. Vanaf hier was het INEOS Grenadiers dat de klok ging slaan, met onder anderen Filippo Ganna in een dienende rol voor Magnus Sheffield. Rogers, de 19-jarige klassementsleider, moest op dat moment passen.

In de slotfase hielden INEOS en UAE het tempo hoog, waardoor eigenlijk niemand kon versnellen. Toch probeerde Davide de Pretto het, de Italiaan van Jayco-AlUla. Hij werd gauw weer teruggepakt, maar de regie in het peloton was weg. Hierdoor ontbrak er organisatie in de oplopende strook en De Pretto probeerde het gewoon nog eens, met succes! De Italiaan boekte zo een mooie zege in de listige finale. Rui Oliveira werd tweede, Niklas Behrens derde. Max Walscheid neemt de leiderstrui over van Rogers.

Uitslag etappe 1 Ronde van Oostenrijk 2024

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws