Daverende verrassing in Oostenrijk: 19-jarig 'neefje van' Rogers klopt Ganna in proloog van 3 kilometer Wielrennen
Wielrennen

Daverende verrassing in Oostenrijk: 19-jarig 'neefje van' Rogers klopt Ganna in proloog van 3 kilometer

Daverende verrassing in Oostenrijk: 19-jarig 'neefje van' Rogers klopt Ganna in proloog van 3 kilometer

Cameron Rogers (Lidl-Trek) heeft in Sankt Pölten de proloog van de Ronde van Oostenrijk weten te winnen. De Aussie van de opleidingsploeg van de Duits-Amerikaanse formatie, neefje van voormalig prof Michael, hield verrassend genoeg topfavoriet Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) af. Tomas Kopecky (TDT-Unibet) werd knap derde.

Het is een beetje traditie: in juli heb je niet alleen de Tour de France, maar doorgaans ook de Ronde van Oostenrijk. Vergis je niet in het deelnemersveld van de rittenkoers in Midden-Europa, waar grote namen als Ganna, Magnus Sheffield, Eddie Dunbar en Diego Ulissi de startlijst kleurden.

Starten deden we dus in Sankt Pölten, waar de organisatie een proloog van drie kilometer uittekende voor de coureurs. Uiteraard met Ganna als absolute topfavoriet, maar vroeg in de middag mochten ook onder meer Stijn Appel (BEAT) en Adam Toupalik (TDT-Unibet) plaats mochten nemen op de hot seat.

Sjoerd Bax liet namens UAE-Team Emirates ook een goede tijd noteren, terwijl Max Walscheid (Jayco AlUla) en Sheffield misschien wat tegenvielen. Wie het juist wel goed deed, was de jonge Australiër Cameron Rogers van de opleidingsploeg van Lidl-Trek. De neef van drievoudig wereldkampioen tegen de klok Michael.

Ganna startte als één van de laatsten en dus was het vooral wachten tot het moment dat hij de finish zou passeren. De Italiaan kwam er tot ieders verbazing echter niet aan en strandde op één tel van de tijd van Rogers

Uitslag proloog Ronde van Oostenrijk 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws