Blauwe trui Bouwman en roze trui Hindley hopen aan de start te staan van de Giro d'Italia in 2023 Wielrennen
Wielrennen

Blauwe trui Bouwman en roze trui Hindley hopen aan de start te staan van de Giro d'Italia in 2023

Blauwe trui Bouwman en roze trui Hindley hopen aan de start te staan van de Giro d'Italia in 2023

Maandag is het loodzware parcours van de Giro d'Italia van volgend jaar bekendgemaakt. De route kent veel tijdrit- en hoogtekilometers, wat de winnaar van vorig jaar aansprak. Jai Hindley (BORA-hansgrohe) hoopt naar eigen zeggen ook in 2023 aan de start te staan van de Italiaanse ronde.

Hindley was net in het pak op bezoek bij de presentatie in Milaan. 'Er zit veel werk in, maar het is een fantastische route met veel hoogtemeters geworden', zag de Australiër. 'Ik weet zeker dat het een heel interessante Giro gaat worden. Etappe zeven is erg interessant, ik heb daar al ooit een rit in de Baby Giro weten te winnen', doelt hij op de 218 kilometer lange bergetappe naar Gran Sasso d’Italia.

De kopman van de Duitse ploeg hoopt zijn titel te verdedigen in de Giro, die volgend jaar zal eindigen in Milaan. 'Ik denk dat ik wel ga starten, maar de keuze moeten we nog maken. Kijkend naar de route zou ik graag aan de start willen staan', stelde Hindley.

Ook Koen Bouwman, netjes in zijn blauwe blouse, werd gevraagd naar zijn favoriete rit. 'Etappe dertien naar Crans Montana, dat lijkt me een mooie etappe', vertelde de man uit Ulft. De coureur van Jumbo-Visma weet nog niet zeker of hij aan de start zal staan in de Abruzzen. 'Ik weet het nog niet, maar ik hoop het wel', gaf hij alvast een voorzet.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws