Boogerd stelt zich vragen bij plannen Jumbo-Visma: 'Waar die stress of paniek vandaan komt...' Wielrennen
Wielrennen

Boogerd stelt zich vragen bij plannen Jumbo-Visma: 'Waar die stress of paniek vandaan komt...'

Boogerd stelt zich vragen bij plannen Jumbo-Visma: 'Waar die stress of paniek vandaan komt...'

Hét thema begin oktober in de wielerwereld is de mogelijke superfusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step en alles wat daar bij komt kijken. Ex-renners Michael Boogerd en Alberto Contador hebben zich inmiddels ook uitgesproken over de ontstane situatie.

Boogerd deed zijn relaas via het platform Cycloo. 'Dit is wel het laatste wat ik had verwacht, dit nieuws. Zeker omdat Jumbo-Visma de sterkste ploeg van de wereld. Je leest overal dat ze bang zijn voor het grote geld uit het Midden-Oosten, maar vooralsnog waren zij met een best wel grote voorsprong op de rest de allersterkste ploeg. Waar die stress of paniek vandaan komt, dat kan ik moeilijk duiden.'

'Als je ook naar het rennerspotentieel kijkt wat bij beide ploegen zit, dan zie je dat de meeste kwaliteit gewoon bij Jumbo-Visma zit', vervolgt de ex-coureur van Rabobank. 'Bij Patrick Lefevere kon je het wel een beetje zien aankomen. Die had zijn beste tijd wel gehad en je merkte wel iets van: oké, als ik van de ploeg af kan. Maar van Jumbo-Visma had ik dit gewoon niet verwacht.'

Contador: 'Er is niet genoeg plek om iedereen bij Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step ruimte te geven'

Contador doet tegenwoordig dienst als analist bij Eurosport en in die hoedanigheid deed ook hij zijn zegje over de geruchtenstroom die de wielerwereld al anderhalve week in zijn greep houdt. 'Als de fusie doorgaat is het slecht nieuws voor de sport. We hebben het over zeventig families bij Jumbo-Visma en zeventig families bij Soudal-Quick Step die daar hun geld verdienen. Er is niet genoeg ruimte om iedereen een plek te geven. Dat is heel vervelend', is de conclusie van de Spanjaard.

Als ervaringsdeskundige plaatst Contador daar wel een grote 'maar' bij. 'Ik kan me niet voorstellen dat de fusie doorgaat. Er zijn altijd geruchten. Ook toen ik zelf fietste, zag ik geruchten over me in de media verschijnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws