Plottwist in fusiesoap Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step: Lefevere maakt werk van opvangploeg Wielrennen
Wielrennen

Plottwist in fusiesoap Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step: Lefevere maakt werk van opvangploeg

Plottwist in fusiesoap Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step: Lefevere maakt werk van opvangploeg

In de inmiddels welbekende fusiesoap rondom Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step heeft zich een plottwist voorgedaan. Mocht de samenvoeging op de initiële manier doorgaan, zou een flink aantal renners (vooral van Soudal Quick-Step) zonder ploeg komen te zitten. Een WorldTour-brigade mag immers maximaal dertig renners in de gelederen hebben. Volgens Het Laatste Nieuws heeft 'Wolfpack-baas' Patrick Lefevere echter een oplossing gevonden om dat probleem op te lossen...

Naar verluidt zou Lefevere werk maken van een zogenoemd 'opvangteam', waar de 'leftovers' (lees: zij die de schifting niet doorkomen) terechtkunnen. Het zou dan zowel voor stafleden als renners gelden. Wat betreft de coureurs zouden vooral de heren van de Belgische ploeg de dupe zijn, daar het merendeel van de huidige Jumbo-Visma-kern naar alle waarschijnlijkheid intact blijft. Dat resulteerde recentelijk in 'beklag' van bijvoorbeeld Ilan Van Wilder, die opkwam voor zichzelf én zijn ploegmakkers. 'Wij willen dat die shit gewoon stopt en willen doorgaan als Soudal Quick-Step', beet hij na zijn overwinning in de Tre Valli Seresine van zich af.

Zonneveld vraagt zich af of Lefevere het geld bijeen kan sprokkelen voor opvangploeg

Volgens HLN was plan A, het volledig opdoeken van één team en uitbetalen van iedereen die niet wordt ingelijfd door de andere ploeg, financieel niet haalbaar en kozen Lefevere en co derhalve voor plan B: de uitbouw van een soort satelliet- of opvangploeg. Dat betekent in dat geval ook dat de WorldTour-licentie van Soudal Quick-Step behouden blijft, terwijl eerst werd gedacht dat een huidig ProTour-team ermee aan de haal zou gaan. Tegen de UCI-deadline van 16 oktober dienen beide ploegen elk hun eigen dossier in, meent het Belgische medium.

Er was de voorbije dagen en weken logischerwijs nogal wat commotie ontstaan. De rust lijkt nu enigszins te kunnen wederkeren bij het vernemen van dit nieuwsbericht. Toch staken er ook rondom het 'opvangplan' direct kritische geluiden de kop op. Zo vroeg AD-columnist Thijs Zonneveld zich meteen af of 'Patlef' daar wél het geld voor bijeen kan sprokkelen. 'Dus Lefevere wil van de leftovers op het laatste moment nog een nieuwe ploeg bakken. Benieuwd of hij het geld daarvoor wél kan vinden. En wat de UCI ervan vindt als hij ondertussen in de RvC van een andere WorldTour-ploeg plaatsneemt', twitterde hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws