Boonen en Museeuw hekelen beleid UCI na bidon-incident Schär: 'Ronduit belachelijk' Wielrennen
Wielrennen

Boonen en Museeuw hekelen beleid UCI na bidon-incident Schär: 'Ronduit belachelijk'

Boonen en Museeuw hekelen beleid UCI na bidon-incident Schär: 'Ronduit belachelijk'

De diskwalificatie van Michael Schär in de Ronde van Vlaanderen heeft flink wat discussies aangewakkerd. De renner van AG2R Citroën Team werd uit koers gehaald nadat hij een bidon richting het publiek wierp in een niet daarvoor bestemde zone. In de HLN Sportcast geven oud-renners Tom Boonen en Johan Museeuw hun mening over het veelbesproken incident.

Boonen is niet te spreken over de regels die door de UCI zijn opgesteld. 'Ik vind het ronduit belachelijk. Dit toont nog maar eens aan hoe ver die mensen van de geest van de sport af staan. Die mensen bij de UCI denken volgens mij dat het hier om een toeristentocht gaat. Ze zijn zes maanden bezig met de voorbereiding van die koers en dan zetten ze die jongen uit koers voor zo'n bagatel. Dat gaat er bij mij echt niet in. Ik vind dat de renners ertegen in opspraak moeten komen', zo klinkt het stellig.

'Alsjeblieft UCI, waar gaan we naartoe?'

Johan Museeuw

Museeuw is het volkomen met Boonen eens. 'We moeten oppassen dat we de charme en de eigenheid van de wielersport niet gaan verzieken. Normaal gesproken staan er mensen langs de kant te wachten, in de hoop dat een renner een etenszakje of een bidon wegwerpt. Die bidon wordt dan mee naar huis genomen en op de kast gezet, van wie hij ook is. Dat zijn juist de charmes van de wielersport. De supporters, die er nu dan natuurlijk even niet bij kunnen zijn, moeten juist kunnen genieten van die dingen. Alsjeblieft UCI, waar gaan we naartoe?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws