Diskwalificatie Vergaerde en Fedorov na ruzie; Schär uit koers na weggooien bidon Wielrennen
Wielrennen

Diskwalificatie Vergaerde en Fedorov na ruzie; Schär uit koers na weggooien bidon

Diskwalificatie Vergaerde en Fedorov na ruzie; Schär uit koers na weggooien bidon

Otto Vergaerde en Yevgeniy Fedorov zijn zondag al vroeg in de Ronde van Vlaanderen gediskwalificeerd. De renners van Alpecin-Fenix en Astana zorgden voor een gevaarlijke situatie in de openingsfase, door op de fiets ruzie te maken. Later moest ook Michael Schär uit koers, na het weggooien van een bidon...

Fedorov was namens Astana op de pedalen gaan staan, in een poging een achtervolging op touw te zetten. Toen de 21-jarige Kazach omkeek en Vergaerde in zijn wiel zag zitten, kneep hij opvallend hard in de remmen. Vergaerde kon hem ontwijken, ging naast Fedorov rijden en gaf hem een beuk met de schouder. Het was de wedstrijdorganisatie niet ontgaan en het duurde dan ook niet al te lang tot Vergaerde en Fedorov allebei uit koers werden gehaald. Slecht nieuws voor Mathieu van der Poel, die bij Alpecin-Fenix zo al vroeg - en geheel onnodig - een knecht verloor.

Christoph Roodhooft, ploegbaas bij Alpecin-Fenix, legt de actie van zijn renner uit. 'Fedorov heeft zich vreselijk misdragen, hij had de intentie om Otto en Lukas Pöstlberger te laten vallen. Otto heeft dan gereageerd in een impuls. De fout lag echter bij Fedorov.' Vergaerde zelf, nog vanuit de koers: 'Fedorov wilde nog mee in de vlucht en hij wilde kennelijk geen hulp van mij. Hij kneep in de remmen, waardoor ik bijna viel. Ik heb gereageerd en de jury zal een voorbeeld willen stellen. Het is zuur, ik was aangewezen om achter de vroege vlucht aan te rijden in het peloton.'

Schär gediskwalificeerd na weggooien bidon

Ook Michael Schär werd door de organisatie uit koers gezet en bij de Zwitser van AG2R was dat een stukje pijnlijker. Hij gooide een bidon richting publiek, maar dat was buiten de zone waar dat sinds 1 april is toegestaan. De wedstrijdjury was desondanks keihard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws