Boonen onder de indruk van Campenaerts: 'Is een volwaardig compagnon voor Van Aert' Wielrennen
Wielrennen

Boonen onder de indruk van Campenaerts: 'Is een volwaardig compagnon voor Van Aert'

Boonen onder de indruk van Campenaerts: 'Is een volwaardig compagnon voor Van Aert'

Victor Campenaerts maakte recent veel indruk in de Omloop Het Nieuwsblad met een vijfde plek, terwijl hij allesbehalve van pech werd bespaard. Ex-renner Tom Boonen en wielerverslaggever Michel Wuyts waren onder de indruk en hebben hoge verwachtingen van hun landgenoot voor de rest van het klassieke voorjaar.

Campenaerts is sinds vorig jaar bezig met een omschakeling van tijdrijder naar klassieke renner/aanvaller. Zo investeerde hij door aanvallend te koersen in eendagskoersen, maar ook rittenkoersen, zoals de Giro d’Italia van 2021 waar zijn inspanningen beloond werden met een ritzege. Na zijn eerste koers van dit seizoen, de Omloop, kan al worden gesteld dat Campenaerts een grote stap heeft gezet in zijn omscholing naar voorjaarscoureur. Zo eindigde hij als vijfde nadat hij geplaagd werd door lekke banden en een valpartij.

Boonen: 'Dat is toch iets dat uitzonderlijk is'

Boonen is alvast onder de indruk, zo vertelt hij in de podcast Wuyts & Boonen van Het Laatste Nieuws. ‘Hij is volledig bezig met zijn transformatie, al is die eigenlijk al voltooid. Ik denk dat hij ook enorm gemotiveerd is om dit te doen slagen en dat hij zich ook ontzettend amuseert. Als je hem zou vragen naar wat hij leuker vindt, tijdrijden of klassiekers, dan denk ik dat hij volmondig zou zeggen: ik blijf bij die klassiekers.’

Behalve het plezier dat Campenaerts uitstraalt als klassieke renner, denkt Boonen dat Campenaerts een serieuze rol kan spelen in de komende voorjaarswedstrijden. ‘Hij zit op een niveau waar hij de komende weken echt wel wat mee kan doen. Hij is een volwaardig compagnon voor Van Aert om op kop te rijden. Hij schuwt de aanval niet en is bijna altijd mee. Dat is toch iets dat uitzonderlijk is’, stelt de viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix.

Wuyts: 'Gebruik met opzet het woord overwinning niet'

Wuyts ziet zich zelfs genoodzaakt om zijn mening over Campenaerts te herzien en hem in een hogere klasse van klassieke renners te plaatsen. ‘Ik heb hem eerder nog de ‘ideale rommelaar’ genoemd. Die door te blijven aanvallen de weg kan effenen voor iemand anders, zoals een (Florian, red.) Vermeersch. Ik ga dat nu toch herzien. Ik denk dat hij verder mag kijken en op podium mag mikken. Ik gebruik met opzet het woord overwinning niet. Mijn vrees is namelijk dat hij altijd wel iemand aan zijn zijde zal hebben die rapper is.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws