BORA en Astana mikken op Bennett en Cavendish met Nederlandse lead-outs in UAE Tour Wielrennen
Wielrennen

BORA en Astana mikken op Bennett en Cavendish met Nederlandse lead-outs in UAE Tour

BORA en Astana mikken op Bennett en Cavendish met Nederlandse lead-outs in UAE Tour

BORA-hansgrohe en Astana Qazaqstan mikken respectievelijk op sprinters Sam Bennett en Mark Cavendish. Beide beschikken ze over een Nederlandse lead-out. Cavendish heeft Cees Bol, Bennett kan rekenen op Danny van Poppel.

Naast Van Poppel kan Bennett ook rekenen op de diensten van The Flying Mullet, oftewel Shane Archbold. Verder zullen ook hardrijders Patrick Gamper en Ryan Mullen dienst doen in de sprinttrein van Bennett, die dit seizoen al zegevierde in de Vuelta a San Juan.

Met Buchmann heeft BORA ook een optie voor het algemeen klassement. De Duitser heeft enkel zijn landgenoot Ben Zwiehoff als ondersteuning bergop. In 2019 finishte Buchmann als vierde in de UAE Tour, die dit jaar met de Jebel Jais en Jebel Hafeet twee aankomsten bergop kent.

Astana speelt Cavendish en Lutsenko uit

Mark Cavendish is de sprinter van dienst bij Astana. De Brit maakte recent zijn debuut voor het team in de Ronde van Oman, daar kwam hij - mede door de zwaarte van het parcours – niet aan sprinten toe. In de Verenigde Arabische Emiraten zal hij een sprintvriendelijker parcours treffen. In de sprint kan Cavendish dus rekenen op Bol, maar ook op Davide Martinelli en Dmitry Gruzdev.

De UAE Tour kent ook twee aankomsten bergop. Voor die ritten heeft Astana Alexey Lutsenko, de Spanjaard Javier Romo en de Colombiaan Harold Tejada meegenomen. Lutsenko eindigde in 2020 op het podium van de rittenkoers. Hij werd toen derde achter Adam Yates en Tadej Pogacar’

Selectie BORA-hansgrohe UAE Tour 2023

Sam Bennett
Danny van Poppel
Shane Archbold
Emanuel Buchmann
Ben Zwiehoff
Ryan Mullen
Patrick Gamper

Selectie Astana Qazaqstan UAE Tour 2023

Mark Cavendish
Cees Bol
Davide Martinelli
Dimitry Gruzdev
Javier Romo
Harold Tejada
Alexey Lutsenko

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws