BORA-hansgrohe wint strijd om toptalent Uijtdebroeks; debuut in 2022 Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe wint strijd om toptalent Uijtdebroeks; debuut in 2022

BORA-hansgrohe wint strijd om toptalent Uijtdebroeks; debuut in 2022

BORA-hansgrohe heeft de komst van Cian Uijtdebroeks aangekondigd. De pas 17-jarige Belg tekent voor drie jaar bij de ploeg, waar hij in 2022 gaat aansluiten. In 2021 zal hij rijden voor Team Auto Eder.

Team Auto Eder is het juniorenteam van BORA-hansgrohe en daar zal Uijtdebroeks dus zijn laatste juniorenjaar rijden. Daarna maakt hij de overstap naar de WorldTour. Uijtdebroeks staat bekend als groot talent en hij werd in België al gelinkt aan Deceuninck-Quick-Step. BORA-hansgrohe is echter slagvaardig. 'Iedereen had interesse in Cian. Zijn resultaten zijn heel goed en zijn performance-data is overtuigend. Ik was onder de indruk van het voorkomen van Cian en de samenwerking met zijn stiefvader. We kwamen er snel achter dat we op dezelfde golflengte zitten', zo vertelt teammanager Ralph Denk in een persbericht.

Uijtdebroeks krijgt de tijd om zich te ontwikkelen bij de opleidingsploeg. De jonge Belg geeft zelf aan dat veel WorldTour-ploegen hem wilden hebben. 'Ik had andere wegen kunnen kiezen, maar bij BORA had ik meteen een goed gevoel. Ik voel dat ik in goede handen ben en ben heel erg blij met mijn beslissing. Ik kan me nu volledig concentreren op het eerste deel van mijn programma, met alle klassiekers.' Sportief directeur en scout Christian Schrot verwacht veel van Uijtdebroeks, die volgens hem goed kan klimmen en tijdrijden. 'Hij zal dit jaar al een paar keer mee trainen met de profs. Dat is belangrijk, want over een jaar zal hij zich al aan het voorbereiden zijn op zijn eerste seizoen bij de profs van BORA.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws