BORA slaat grote slag met komst 'veelzijdige' Jungels: 'Voelt als start van iets groots' Wielrennen
Wielrennen

BORA slaat grote slag met komst 'veelzijdige' Jungels: 'Voelt als start van iets groots'

BORA slaat grote slag met komst 'veelzijdige' Jungels: 'Voelt als start van iets groots'

BORA-hansgrohe heeft zich voor 2023 versterkt met Bob Jungels, zo meldt het in een persbericht. De Luxemburger had een aflopend contract bij AG2R Citroën Team en kiest voor een toekomst bij de Duitse formatie.

Jungels tekent bij BORA een contract voor twee seizoenen. Hij had een prima positie aan de onderhandelingstafel, nadat hij in de afgelopen Tour de France nog een etappe won vanuit de vlucht. 'Ik denk dat BORA bij mij past, ik wil hier graag weer constante resultaten halen in de WorldTour en een grote rol spelen in overwinningen van de ploeg in de komende seizoenen', zo vertelt Jungels. 'Ik ben ervan overtuigd dat ik me bij BORA nog verder kan ontwikkelen als renner en ik ben bereid om daar hard voor te werken. Voor mij voelt dit als de start van iets groots.'

De 29-jarige Luxemburger begon zijn carrière in 2013 bij het toenmalige Radioshack-Leopard, nu Trek-Segafredo geheten. In 2016 trok hij naar Quick Step, om dat team in 2021 te verruilen voor AG2R. Jungels won in zijn carrière 25 keer, waaronder een rit in de Giro d'Italia (2017), Luik-Bastenaken-Luik (2018), Kuurne-Brussel-Kuurne (2019) en dus een Touretappe in juli van dit jaar. Hij reed in 2016 en 2017 ook top tien in het klassement van de Giro.

Jungels moet sleutelrol spelen bij BORA

Bij BORA-hansgrohe noemt sportief directeur Rolf Aldag zijn nieuwe aanwinst 'een heel interessante renner'. 'Je hebt het gevoel dat hij altijd al in het peloton rond rijdt, maar hij is nog maar 29 jaar. Hij brengt een enorme hoeveelheid ervaring, maar heeft ook veel potentie. We geloven erin dat hij nog nog beter kan en we willen graag samen met Bob werken aan zijn ontwikkeling. Als type renner past hij perfect in onze strategie om met meerdere kopmannen te werken. We willen sterker worden in de breedte, zodat andere ploegen niet weten hoe we koersen. Bob kan daar een sleutelrol in spelen, aangezien hij heel veelzijdig is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws