Jungels hervond plezier door mountainbike: 'Psychische blokkade moest weg' Wielrennen
Wielrennen

Jungels hervond plezier door mountainbike: 'Psychische blokkade moest weg'

Jungels hervond plezier door mountainbike: 'Psychische blokkade moest weg'

Bij Bob Jungels werd afgelopen zomer in zijn been een vernauwing of verdikking van de slagader vastgesteld. Na een geslaagde operatie, hoopt hij in 2022 weer ouderwets te vlammen, wat hem de afgelopen twee jaar niet lukte. De mentaal en fysiek zware periode wil hij achter zich laten, om aankomend seizoen weer één van de leiders van het team te worden.

De 29-jarige Luxemburger maakte in 2021 de overstap van Deceuninck-Quick-Step naar AG2R Citroën Team. Bij de Belgische ploeg was hij onder meer succesvol met overwinningen in Luik-Bastenaken-Luik (2018) en Kuurne-Brussel-Kuurne (2019). Bij AG2R kwam hij nooit bij die resultaten in de buurt, maar de fysieke ongemakken zijn inmiddels bekend. Nu het euvel is verholpen, wil hij in 2022 weer van voren meedoen, zo laat hij weten tegenover het Franse L'essentiel. 'Over de waarden die we in de training zien, ben ik vrij optimistisch. Het geeft veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen. Voor mij en het team was het belangrijk om te zien dat het probleem was opgelost.'

En dat probleem was niet alleen fysiek, maar had ook mentaal wat te verduren, zo geeft Jungels aan. 'Het was erg zwaar, misschien zelfs wel meer mentaal dan fysiek. Gelukkig heb ik het plezier in het fietsen hervonden door te mountainbiken met vrienden. Ik ben altijd blijven geloven in mijn kwaliteiten, maar het is erg moeilijk als je weet dat er iets mis is. Psychisch had ik een blokkade en het was belangrijk dat die wegging. Nu ben ik echt blij en dat zie je ook als ik op de fiets zit. Ik glimlach weer en dat zien anderen ook.'

Jungels maakte ook zijn voorlopige programma bekend, waarin hij start in twee rittenkoersen. Van 20 tot en met 26 februari is hij actief in de UAE Tour, waarna hij ook de Tirreno-Adriatico (7-13 maart) aandoet. Vervolgens wil hij starten in Milaan-Sanremo (19 maart), de Ronde van Vlaanderen (3 april) en Luik-Bastenaken-Luik. Ook de Tour de France (1-24 juli) staat op zijn voorlopige programma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws