Sobrero verruilt Jayco-AlUla voor BORA-hansgrohe: 'Matteo is Mr. Multitasking' Wielrennen
Wielrennen

Sobrero verruilt Jayco-AlUla voor BORA-hansgrohe: 'Matteo is Mr. Multitasking'

Sobrero verruilt Jayco-AlUla voor BORA-hansgrohe: 'Matteo is Mr. Multitasking'

Matteo Sobrero verlaat aan het einde van het seizoen Jayco-AlUla voor BORA-hansgrohe. De veelzijdige Italiaan tekent een contract dat hem tot en met 2024 aan de Duitse WorldTour-formatie bindt.

'Ik ben heel blij en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van mijn nieuwe ploeg. Samen met de ploeg wil ik blijven werken aan de volgende stap in mijn ontwikkeling. Ik wil, samen met de ploeg, grote doelen bereiken', aldus Sobrero op de site van BORA-hansgrohe. In 2022 won Sobrero de slottijdrit van de Giro d'Italia. Dit jaar wist de Italiaan nog niet te winnen.

Sportief directeur Rolf Aldag is in zijn nopjes met de aanwinst. 'Matteo is Mr. Multitasking, hij is een renner die indruk maakt met veel vaardigheden. Hij wordt Italiaans kampioen tijdrijden, kan heuvels overleven en kan een belangrijke knecht zijn in grote rondes. Wij denken dat hij zijn volledige potentieel nog niet bereikt heeft. Als Matteo blijft ontwikkelen, kan hij zelfs dicht bij de wereldtop geraken.'

Sobrero is voorlopig de derde aanwinst van BORA. Eerder legde het met de Duitser Emil Herzog en de Oostenrijker Alexander Hajek twee beloftevolle renners vast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws