Transfermarkt: 'Lidl-Trek werkt aan lead-out Milan, Démare vervangt mogelijke pensionado Bouhanni' Wielrennen
Wielrennen

Transfermarkt: 'Lidl-Trek werkt aan lead-out Milan, Démare vervangt mogelijke pensionado Bouhanni'

Transfermarkt: 'Lidl-Trek werkt aan lead-out Milan, Démare vervangt mogelijke pensionado Bouhanni'

De Tour de France is niet alleen het domein voor de beste wielrenners ter wereld, maar ook de beste wielermakelaars. Gedurende de Franse ronde lekken er altijd de nodige geruchten uit, dus zo ook dinsdag.

L'Equipe wist maandag al te melden dat meerdere ploegen - onder meer INEOS - naar de diensten van Cofidis-renner Victor Lafay (ritwinnaar op dag twee in de Tour) hengelen, maar de Franse ploeg verliest mogelijk nog een renner. Sprinter Simone Consonni zou in beeld zijn om bij Lidl-Trek de lead-out van Jonathan Milan, die op zijn beurt weer overkomt van Bahrain Victorious, te verzorgen.

La Gazzetta dello Sport weet dat dinsdag te melden en geeft direct mee dat Andrea Bagioli van Soudal Quick-Step ook de overstap zou kunnen maken naar de ploeg van Luca Guercilena. Bij Lidl-Trek werken ze ook aan de komst van een nieuwe klassementsrenner, waarbij Tao Geoghegan Hart de grootste gegadigde lijkt.

'Démare neemt vaandel van mogelijke pensionado Bouhanni over bij Arkéa'

Als grote Frans sportkrant weet L'Equipe verder nog te melden dat de deal van Arnaud Démare naar Arkéa Samsic (volgend jaar met B&B Hotels als tweede sponsor) ook bijna rond is. Die overstap is best pikant te noemen, daar Démare dan de spurtersrol over zou nemen van zijn voormalige vijand Nacer Bouhanni. In hun tijd bij FDJ lagen de twee regelmatig in de clinch.

Dat Démare vertrekt bij zijn huidige ploeg Groupama-FDJ, is inmiddels een zekerheid. De spurter werd tegen zijn zin in niet geselecteerd voor de Tour de France, wat hem eerder op het jaar wel beloofd werd door ploegmanager Marc Madiot.

Bouhanni, 32 jaar oud, zou er zelfs over nadenken om zijn loopbaan te beëindigen. De Fransman brak vorig jaar bij een zware val zijn nek en lag daardoor lange tijd in de lappenmand, maar kende ook dit jaar weer de nodige pech door meerdere valpartijen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws